avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RETINERI TICHETE CADOU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RETINERI TICHETE CADOU

o scurta intrebare:
Asupra tichetelor cadou acordate de angajator, se calculeaza si se retin contributiile obligatorii de asigurari sociale, contributiile la bugetul asigurarilor pentru somaj si contributiile obligatorii pentru asigurarile de sanatate ?

daca da, care este textul legal care prevede asta ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:49, 10 Decembrie 2010
Art 55 Cod fiscal :
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
k)orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.

(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
h)tichete-cadou acordate potrivit legii.

norme :
70. La stabilirea venitului impozabil se au în vedere şi avantajele primite de persoana fizică, cum ar fi:
i) tichetele cadou acordate potrivit legii, indiferent dacă acestea sunt acordate potrivit destinaţiei şi cuantumului prevăzute la art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal.


Fiind sume considerate ca avantaje se vor aplica asupra lor toate contributiile sociale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prime de craciun 22.08.2009 22.08.2009 Societatea la care lucrez cu ocazia Craciunului 2013 , a hotarit acordarea de tichete cadou in valoare de 150-200 lei / pers salariatiilor , dar fiind ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou crinab crinab Care este regimul de impozitare al tichetelor cadou ( primite de la angajator si primite de la alta firma pt promovarea produselor lor, dar date tot prin ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou, impozitare fifi58 fifi58 Am copiat textul pe care trimite firma SODEXO legat de tichete de cadou Eu stiam ca tichetele de cadou sunt avantaje salariale si se taxeaza ca si ... (vezi toată discuția)