avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete cadou

Care este regimul de impozitare al tichetelor cadou ( primite de la angajator si primite de la alta firma pt promovarea produselor lor, dar date tot prin angajator)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 1 Mai 2014
Din Codul fiscal :
art.. 296^4
(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), reprezintă câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, care include:
a) veniturile din salarii, în bani şi/sau în natură, obţinute în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege. În situaţia personalului român trimis în misiune permanentă în străinătate, veniturile din salarii cuprind salariile de bază corespunzătoare funcţiilor în care persoanele respective sunt încadrate în ţară, la care se adaugă, după caz, sporurile şi adaosurile care se acordă potrivit legii;....

art. 55
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
....
k) orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.
...
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
...
h) tichete-cadou acordate potrivit legii.
....

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou, impozitare fifi58 fifi58 Am copiat textul pe care trimite firma SODEXO legat de tichete de cadou Eu stiam ca tichetele de cadou sunt avantaje salariale si se taxeaza ca si ... (vezi toată discuția)
Prime de craciun 22.08.2009 22.08.2009 Societatea la care lucrez cu ocazia Craciunului 2013 , a hotarit acordarea de tichete cadou in valoare de 150-200 lei / pers salariatiilor , dar fiind ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou humsy humsy Buna seara Impozitul aferent tichetelor cadou acordate de angajator se pare ca este o problema.In societatea unde imi desfasor activitatea , s-au acorcat ... (vezi toată discuția)