avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Prime de craciun
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Prime de craciun

Societatea la care lucrez cu ocazia Craciunului 2013 , a hotarit acordarea de tichete cadou in valoare de 150-200 lei / pers salariatiilor , dar fiind in penultima zi de craciun acestea nu au mai fost acordate intr-cit era prea tirziu , in schimb sau acordat suma de 150 -200 lei in numerar salariatiilor ca premiu de sarbatori
INREBAREA ESTE - acest premiu se cumuleaza cu veniturile salariatiilor din luna decembrie si se calcu;leaZA , toate cotele , incllusiv contribiutiile , intucit este considerat a fii un venit , daca se acordau tichete cadou atunci consider ca se retinea de la salariat doar 16% pina la 150 lei iar la diferenta pina la 200 respectiv 50 lei se calculau contributii - este corect ?
AS dori sa stiu art din Codul Fical care reglementeaza aceste venituri >
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:52, 11 Ianuarie 2014
Sumele acordate sunt venituri salariale, din care se retin toate contributiile.
La fel sunt si tichetele-cadou.

Codul fiscal:

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică şi următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
.....
k) orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii.


Norme metodologice
(3) Avantajele, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4), primite în legătură cu o activitate menţionată la alin. (1) şi (2) includ, însă nu sunt limitate la:
....
h) tichete-cadou acordate potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Tichete cadou bubu.g bubu.g in caz de acordare tichete cadou de angajator in cuantum de 150 lei cum se impoziteaza? ce se intampla in cazul in care cuantumul este mai mare de 150 ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou paste 2012 misuku81 misuku81 buna ziua, dorim sa dam tuturor salariatilor societatii cu ocazia Pastelui 2012 tichete cadou (valoare aproximativa 300 lei fiecare). In afara de ... (vezi toată discuția)