avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cumparare teren intravilan de la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cumparare teren intravilan de la primarie

Am cumparat un teren, in intravilan de la Primarie in urma unei licitatii. Spuneti-mi va rog in ce lege se stipuleaza obligatiile Primariei de a face strazi, si de a trage utilitati in zona (practic e un teren in cmp, primaria nu a trasast nici macar strazile, in 2 ani de cand am platit terenul).
multumesc celor e ma vor putea ajuta!!!
Nu stiu sa existe astfel de lege.:-/
Poate ne dati amanunte in baza carei hotarari etc. s-a organizat licitatia, ce prevedea caietul de sarcini si toate cele referitoare la ea, de unde ati inteles aceasta obligatie a Primariei...
@raluk11 E bine de stiut care a fost scopul licitatiei prin care ati achizitionat terenul. A fost terenul Primariei din domeniul privat? A fost o executare silita prin care primaria si-a recuperat niste debite generate de impozite neachitate? Functie de precizari poate reusim sa gasim solutiile de care aveti nevoie.
In multe orase si nu numai, au fost organizate licitatii prin care s-au concesionat terenuri (cca 500mp) cu scopul construirii de locuinte ; de regula oferta a fost adresata tinerilor pana la 30 ani, care nu au mai detinut proprietati, prioritate avand cei casatoriti s.a.c.s.
Caietele de sarcini nu prevedeau decat obligatiile concesionarului: de a face proiectul conform C.U. inclus, de a obtine autorizatia de constructie si de a demara constructia in termen de x ani de la data concesionarii;
Primariile au promis utilitati, fara a avea bugetate respectivele investitii; de regula, gazele se duc pe cheltuiala beneficiarilor, electrica mai face si pe banii ei bransari, apa-canal se intinde incet-incet spre noul cartieriar strazile vin cand...
Nu prea exista cale de obligare a primariilor pentru a pune la dispozitie utilitatile; de aici si avantul dezvoltatorilor, ei fac strazi, iluminat, gaze, apa-canal, chiar si paza....
Oricum, daca ai un teren si-ti construiesti o casa, acum ai sansa de a deveni independent energetic.
presupunand ca terenul este destinat construirii, primarului si consiliului local, ca autoritati ale administratiei publice locale, le revine obligatia legala generala de a rezova treburile publice din comuna, oras, municipiu, conform Legii nr 215/2001 a administratiei publice locale. Ca atare pot fi initiate proiecte de hotarari de consiliu de modernizare a zonei in care se afla terenul dvs, aducandu-se utilitatile necesare.

Alte discuții în legătură

Problema juridica: in terenul cumparat sunt conductele de apa ale orasului Vlad88 Vlad88 Buna ziua! Am o problema legata de un teren si as vrea sa stiu daca se poate rezolva in vreun fel si cui ar trebui sa ma adresez. In septembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru racordare la canalizarea orasului maryag maryag buna ziua ,as dori daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi legate de legarea la canalizarea orasului.as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si de unde se ... (vezi toată discuția)
Obligativitate introducere utilități publice pe puz care a fost predat primăriei sorindoru sorindoru Bună ziua, Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de ... (vezi toată discuția)