avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema juridica: in terenul cumparat sunt conductele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema juridica: in terenul cumparat sunt conductele de apa ale orasului

Buna ziua! Am o problema legata de un teren si as vrea sa stiu daca se poate rezolva in vreun fel si cui ar trebui sa ma adresez.
In septembrie 2010 am cumparat un teren extravilan cu suprafata de 500mp, dar aflat foarte aproape de zona locuita, cu acces la utilitati (electricitate, gaz, apa curenta). Terenul apartinea unui proprietar care detinea un lot mai mare de pamant. Acesta a vandut mai multe parcele de teren pentru casa si altor cetateni, dar nu a specificat ca pe proprietatea sa trec si conductele de aprovizionare cu apa ale orasului Iasi, iar din acest motiv, NU SE POATE CONSTRUI nimic pe deasupra lor.
Recent, am inceput fundatia la casa mea, dar fara sa am inca autorizatia de constructie, ci doar pe baza unui acord verbal de la primaria localitatii respective, intrucat tevile de apa nu figurau in documentele detinute de ei. Din intamplare am aflat ca nu am voie sa construiesc pe zona respectiva si am sistat lucrarile. Se pare ca problema sta in faptul ca cei de la regia de apa-canal nu au anuntat primaria ca pe zona respectiva trec conductele de apa.

Intrebarea mea este: ce as putea face pentru a fi despagubit pentru faptul ca am platit 3700 de euro pe un teren cumparat pentru a construi, dar pe care nu pot sa ridic nici o casa?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:15, 18 Octombrie 2011
Il chemati in judecata pe fostul proprietar sa va restituie suma achitata de dvs cu titlu de pret pentru ca ati fost pacalit ,viclenit.Este vorba de o actiune in evictiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona de protectie criss_media73 criss_media73 am un teren intravilan care are o conducta de apa pe el . conform legii nu pot construi pa el la o distanta mai mica de 10 metri de respectiva teava , insa ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
In instanta cu regia de apa ... sunt sanse ? dogice1 dogice1 Va rog foarte mult ... un sfat . Am cumparat un teren cu credit ipotecar, urmand ca pe acest teren sa construiesc o casa. Au urmat tot felul de probleme : ... (vezi toată discuția)