buna ziua ,as dori daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi legate de legarea la canalizarea orasului.as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si de unde se incepe pentru a trage canalizarea si a trage apa de la reteaua orasului pentru un imobil care nu beneficiaza de asa ceva?daca se poate mai amanuntit de unde sa incepe si pe unde trebuie umblat pentru asa ceva,multumesc frumos,o zi buna in continuare
In mod normal tre' sa fie o actiune simpla, insa la noi, orice actiune simpla, se complica.
Nestiind ce statut aveti - casa particulara, bloc nou, nu prea stiu sa va indrum , insa dvs. sau alt reprezentant al imobilului, merge la furnizorul de apa-canal si cere incheierea unui contract de furnizare apa-canal. Pentru urgentare se poate merge in audienta la director.
Ce ziceti, este simplu?
In aparenta, da, este simplu. Acum problema este la ce distanta de cea mai apropiata retea de apa si canalizare sunteti si cine suporta costurile, eventual daca pe strada dvs. se vor mai construi imobile, astfel incat onor primaria sau cei care raspund de domeniul public au de gand sa dezvolte aceste retele, eventual dupa un plan de urbanism. Vedeti, la noi lucrurile se petrec invers: se autorizeaza constructia imobilului si in urmatorii 40 de ani se aproba si alimentarea cu utilitati. Presiunile sunt mari, din partea dezvoltatorilor imobiliari, ce sa mai discutam?
Asa este la noi: mai intai se construieste casa si apoi infrastructura de utilitati si stadala. In alte parti (citeste alte tzari), se stabileste terenul, se construiesc strazile cu tot ce inseamna pe langa (apa-canal,, energie el., gaze, comunicatii, etc.) apoi se permite construirea imobilului. Omul are la poarta o cutie cu toate utilitatile, 100% functionale, astfel incat nu este nevoie decat de semnarea unor documente...
Va doresc mult succes si sa ne tineti la curent cu evolutia cererilor dvs. - daca se poate !
Este vorba de o casa cumparata cu legea 112,reteaua de apa este la circa 5 metri de locuinta,pe acolo trece reteuau de apa,mi s.a spus ca trebuie sa caut un inginer sa fac proiect,si multe alte blablabla.uri,si sincer nu stiu de unde sa incep, e vorba de o casa simpla in oras .dar care nu are canalizare si apa in curte,si doresc sa ma pot lega la canalizarea orasului si la apa,sa pot face o baie ,cum e normal sa fie in orice casa,de aceea intreb cum si de unde sa incep,???
Casa poate fi cumparata cu orice Lege, da? Ce importanta are acest lucru, daca dvs. cand ati cumparat ati stiut / nu ati stiut de cele aratate de catre dvs.( ...sa pot face o baie ,cum e normal sa fie in orice casa...).
Bine, ce sa mai discutam acum. Ati achizitionat casa, mergeti mai departe si conformati-va . Eu zic sa mergeti tot la compania - furnizor, comandati un proiect pentru a ajunge la reteaua de apa si la canalizare, altfel o sa folositi o fosa nush cati ani inainte. Executia lucrarii ar trebui facuta cu orice firma de instalatii sau tot cu furnizorul. Cautati mai multe firme, insa costurile vor fi asemanatoare.
Revin si nu pot sa inteleg cum unii fac case neracordate la reteaua de apa-canal a orasului, cred ca este o hiba pe undeva, aici este problema. Faza este daca dvs., cumparatorul ati stiut de la inceput ce cumparati... Oricum, acum este tarziu daca ma intelegeti - adica nu pot sa cred ca mai puteti cere socoteala cuiva.
Cam atat am avut de spus!
Stima, A.G.
Vicii ascunse
KidaS27
Buna ziua,
In 2015 am achizitionat o casa a carei racordare la apa si canal s-a facut de catre dezvoltator la o retea existenta a unui bloc fara a contracta ... (vezi toată discuția)