avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE CONCESIUNE- VOI FI PROPRIETAR!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE CONCESIUNE- VOI FI PROPRIETAR!

In 2006 am concesionat de la primarie o cladire de 40 mp si teren pana la 200 mp,pe o perioada de 49 ani. intrebarea mea este daca pot cei de la consiliul local de acum sau cei ce vor venii sa ma dea afara tinand cont ca la intocmirea actelor ,casa si terenul a fost evaluata la o suma din care am platit 10% pe loc si restul platesc o redeventa anuala .Cred ca sfarsitul va fi dupa 49 ani,dar ideea este ca am facut multe modificari si am izolat-o,in interior tot confortul, etc.,si in acel contract spune ca in caz de noi legi,doamne ferste ,se va face din nou evaluare si ma despagubeste cu tot ce am investit la cat considera ei.Am sansa sa fie acea casuta a mea definitiv? Cand? Exista o lege in care eu pot solicita cumpararea ei mai inainte de cei 49 de ani sau va fi a mea dupa achitarea in intregime ,adica in anul 2050?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 16:07, 12 Decembrie 2010
Buna seara !
Modificarile se pot face in conditiile stipulate in contractul de concesiune ....daca bunurile respective fac parte din domeniul public nu se pot vinde , daca sunt in inventarul bunurilor din domeniul privat al UAT puteti sa va ganditi la varianta cumpararii acestora . Decizia apartine Consiliului local respectiv asa ca ... "tatonati terenul" ( bineinteles daca aveti si cu ce ....:stunned:) .
bunurile sunt din domeniul public ,deci varianta de a cumpara cade ,atunci oare am dreptul de prelungire dupa cei 49 ani sau mai bine zis copilul meu va putea sa ramana in continuare in casa dupa moartea noastra?
mada.simion a scris:

bunurile sunt din domeniul public ,deci varianta de a cumpara cade ,atunci oare am dreptul de prelungire dupa cei 49 ani sau mai bine zis copilul meu va putea sa ramana in continuare in casa dupa moartea noastra?

Vedeti care sunt prevederile cuprinse in acest sens in contractul de concesiune semnat ... In principiu , se poate , insa depinde de decizia Consiliului local ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din domeniul privat al primariei. MANOIL MANOIL Doresc sa cumpar un teren situat in zona de deal ,in extravilanul orasului un loc foarte frumos pentru o cabana si o livada. Nu stiu care este procedura si ... (vezi toată discuția)
Redeventa concesiune ContSters194310 ContSters194310 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica. O anumita primarie din tara, acum mai multi ... (vezi toată discuția)