avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cumparare teren din domeniul privat al primariei.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cumparare teren din domeniul privat al primariei.

Doresc sa cumpar un teren situat in zona de deal ,in extravilanul orasului un loc foarte frumos pentru o cabana si o livada.
Nu stiu care este procedura si ce legi sunt aplicabile se poate cumpara direct sau prin concesiune ,cine stabileste ca va fi licitatie sau negociere directa eu doresc sa il cumpar. Trebuie facuta ceva evaluare,cine o face ?
Va rog sa imi recomandati legislatia aplicabila in domeniu.

CU MULTUMIRI ,
MANOYL.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:09, 1 Noiembrie 2012
Nu puteti cumpara prin concesiune.....concesiune este una vanzarea este alta...concesiune este un fel de inchiriere ca sa intelegeti
Puteti cumpara numai daca terenul se afla pe domeniul privat al statului, comunei, orasului....
In acest sens trebuie si Hotararea Consiliului Local care va stabili modalitatea de vanzare, pret etc...
Mergeti si interesati va la Consiliul local.

Bunurile care fac parte din patrimoniul statului sau al unitatilor administrativ teritoriale sunt bunuri domeniale (mai exact patrimoniul statului sau al unitatii administrativ teritoriale se numeste domeniu). Cele din domeniul privat care, in mare parte au acelasi regim ca orice alte bunuri proprietate privata, respectiv pot fi vandute, concesionate, inchiriate, desigur cu respectarea unor reguli care sa nu permita abuzurile.
Nici statul si nici unitatea administrativ teritoriala (comuna, orasul, judetul), nu pot sa-si administreze averea personal asa ca bunurile sunt atribuite (direct prin lege sau prin acte administrative) institutiilor publice, societatilor comerciale etc.
Trecerea unui bun dintr-un domeniu in altul se face prin lege, daca bunurile sunt in proprietatea statului, prin hotarari ale autoritatilor locale daca bunurile sunt in proprietatea unei unitati administrativ teritoriale.
Procedura de trecere este prevazuta, in principal in Legea nr. 33/1994, Legea nr. 213/1998, Legea nr. 215/2001.
Iar evaluarea de obicei se face de un expert .

Ideea e ca daca nu vor sa il vanda imi spun ca poate fi doar concesionat pe max 49 de ani si platesc o redeventa{un fel de chirie} eu doresc sa investesc in acest teren deci doresc sa devin proprietar. Cine stabileste ca se vinde sau se concesioneaza PRIMARUL SAU CONSILIUL LOCAL.
Consiliul local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Concesionare teren stilneed stilneed buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)
Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)