avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare

Buna seara. Stiu ca in luna iulie a fost adoptata o HG privitoare la recalcularea pensiilor militare si am inteles ca aceasta nu prevede recalculari pentru pensiile sub 3000lei. Au aparut ceva modificari, sau am retinut eu gresit? Intrebarea mea apare in contextul in care bunicul meu are o pensie de aprox 1600 lei, dupa o vechime, asa cum sustine el, de 45 ani (asta pentru ca un an calendaristic de activitate este echivalat cu 1 an si 6 luni de vechime, dupa spusele lui - nu cunosc prevederile legale). Va fi afectat cu ceva venitul lui, in contextul noilor prevederi? Imi puteti lamuri situatia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sonia54 , utilizator 13:20, 11 Decembrie 2010
Accesati link-ul de mai jos si cititi toata discutia. Se pare ca nu se va mai recalcula nicio pensie militara, s-au pronuntat doua instante in acest sens (Curtea de Apel Cluj si Curtea de Apel Bucuresti).
www.avocatnet.ro/content/for...
Intr-o tara normala,acolo unde legile si separatia puterilor in stat sunt aplicate si respectate, da,o hotarare executorie, de suspendare este valabila.Dar cum la noi nu se mai respecta nimic si totul este un haos, nu se mai respecta lucruri de genul asta. Legea este doar in sensul in care o interpreteaza unii si nu in intelesul ei normal si firesc.Ajutata de oameni fara respect pentru reguli, principii, respect pentru ceilalti oameni din jur,(care nu au nici o vina in tot balamucul asta), puterea face ce vrea.
Cautati aici si veti intelege:[ link extern ] /
Chestia ca pensiile sub 3000 de lei nu scad, nu e adevarata si nu are baza legala. E posibil ca unora sa li se intample, datorita vechimii, datorita conditiilor de munca,dar in nici un caz nu este generala si obligatorie. Ar trebui sa mergeti la CMJ si sa cereti adeverinta de venituri.Bunicul dumneavoastra de fapt. Daca veti avea norocul sa fie completa si corecta, va faceti un calcul si vedeti cam cat ar iesi.Mai aveti timp, cred, pana pe 27 decembrie sa depuneti cerere de recalculare.
Inteleg punctul dvs de vedere. In finalul textului postat ati mentionat de cererea de recalculare. In ce context ar trebui facuta aceasta? Bunicul meu nu doreste nicio recalculare, pensia actuala il multumeste, iar singura temere este ca aceasta sa nu scada. Oricum, ar fi absurd sa credem ca, la o recalculare, statul roman va decide majorarea pensiei, nu? Deci, pentru ce sa faca cererea de recalulare? Va multumesc.
Ideea de a face cerere e o chestiune optionala.Daca dumneavoastra considerati ca este bine si este in avantajul dumneavoastra, puteti sa o faceti. S-ar putea sa fie mai avantajos sa nu faceti. De altfel legea 119/2010 si cu HG 735/2010, nu au prevazut in mod expres ce se intampla daca persoanele nu solicita recalcularea.Pentru a da o interpretare asa cum se da astazi legilor in Romania, am putea spune ca legea se aplica doar celor care cer!!!!!!!.Nu sunt de specialitate si eu doar am dat o parere.
Nu inseamna ca este si buna.
Pensionarii militari au contribuit asa cum prevedea legea la vremea respectiva si nu dupa bunul lor plac, deci ,contributivitatea lor este perfect legala si nu contravine intelesului legii 19/2000 sau oricarei alte legi care face referire la aceasta contributivitate.Iar daca Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala taierea pensiilor atat timp cat omul a contribuit la fondul de pensii, oricare ar fi fost acela, specificat prin lege adaug eu,in mod firesc ar trebui ca nici recalcularea pensiilor dupa legea 119/2010 atunci cand aceasta inseamna o micsorare a ei sa nu fie constitutionala.Poate doar daca soliciti. Repet, e doar un punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiilor militare lalola lalola Omul de rand adica neinitiat nefiind de specialitate poate citi mult si bine legea pentruca oricum nu va intelege nimic.Intrebarea mea este daca am implinit ... (vezi toată discuția)
Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)