avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calculul pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calculul pensiilor militare

Omul de rand adica neinitiat nefiind de specialitate poate citi mult si bine legea pentruca oricum nu va intelege nimic.Intrebarea mea este daca am implinit 50 de ani si am o vechime de 31 de ani in activitate ca subofiter se va modifica drastic sau nu pensia?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:01, 26 August 2010
Daca sunteti in activitate o sa va pensionati dupa legea unitara a pensiilor, care va fi votata in toamna asta si care prevede in proiect varsta de pensionare pentru militari de 60 ani. Pensionarile anticipate au fost blocate.
Daca sunteti pensionar, pensia vi se va recalcula cf. legii 119/2010, HG 735/2010 si conform normelor prevazute de Legea 19/2000.
In acest moment nimeni nu poate oferi un raspuns la intrebarea "cu cat va scadea pensia?" dar cu siguranta va scadea serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia mea se mai recalculeaza? zexe2 zexe2 buna ziua,va rog frumos;Am iesit la pensie in luna martie 2011,din functia de subofiter MAI,in baza legii 263;unii colegi de ai mei au primit pensia ... (vezi toată discuția)
Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare dyym1 dyym1 Sunt pensionar militar din anul 2005 si in prezent beneficiez de o pensie pentru care am primit o decizie de recalculare in decembrie 2011. Aceasta decizie am ... (vezi toată discuția)