avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

Sunt pensionar militar din anul 2005 si in prezent beneficiez de o pensie pentru care am primit o decizie de recalculare in decembrie 2011. Aceasta decizie am contest-o in termenul legal urmand a primi raspunsul pozitiv sau negativ . Dupa data pensionarii , am fost incadrat intr-o societate privata o perioada de 6(sase) ani , pentru care am realizat stagiu de cotizare dar care nu a fost luata in calcul la stabilirea pensiei pentru ca la recalcularea pensiei s-a avut in vedere doar perioadele de cotizare pana la data pensionarii , respectiv anul 2005. Problema pe care v-o pun in discutie este aceea daca , dupa primirea raspunsului la cotestatie , solicit in baza art. 107 al.4 din legea 263/2010 recalcularea pensiei cu stagiul de cotizare de 6 ani , rezultatul poate fi o diminuare a cuantumului pensiei dupa prima recalculare. Va intreb acest lucru deoarece la prima recalculare a pensiei militare procedura a fost intr-un anume mod iar procedura prevazuta de noua lege nu o cunosc si ma gandesc ca solicitarea mea ar putea duce la micsorarea cuantumului pensiei:(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:16, 6 Martie 2012
Daca acum beneficiati de pensie pentru limita de varsta, puteti sa solicitati recalcularea drepturilor de pensie pentru stagiile realizate dupa pensionare fara sa va fie teama ca se va diminua cuantumul pensiei. Procedura de recalculare prevazuta de Legea nr. 119/2010 si HG nr. 735/2010 s-a aplicat la o alta baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiile acordate persoanelor care au iesit la pensie din sistem militar se recalculeaza? ContSters235757 ContSters235757 sunt pensionar ptr.limita de varsta,in M A I,in baza Legii 263,din luna martie 2011;intreb daca stie cineva:se mai rcalculeaza aceasta pensie,sau doar cele ... (vezi toată discuția)
Hg 735/2010: recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Hotararea nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor 19/2000 constantin stan constantin stan In tabelul 4 privind reducerea varstei standard de pensionare pentru grupa I-a de munca nu este prevazut reducerea aferenta pentru anii fara sot( ex. 15, 17,19 ... (vezi toată discuția)