avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensiile acordate persoanelor care au iesit la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensiile acordate persoanelor care au iesit la pensie din sistem militar se recalculeaza?

sunt pensionar ptr.limita de varsta,in M A I,in baza Legii 263,din luna martie 2011;intreb daca stie cineva:se mai rcalculeaza aceasta pensie,sau doar cele pina in ianuarie 2011?#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:49, 7 Ianuarie 2012
:) Dvs. va intrebati daca si cu pensiile actuale, stabilite conform Legii nr. 263/2010, se va intampla ceea ce s-a intamplat cu pensiile militare, adica recalculare potrivit Legii nr. 119/2010, HG nr. 735/2010 si apoi revizuire potrivit OUG nr. 1/2011?

Nu exista motive sa se mai intample asa ceva. Prin Legea nr. 263/2010 sistemul militar de pensii a fost integrat in sistemul public de pensii, din ratiuni pe care imi este imposibil sa le inteleg. Singurele recalculari care se pot face sunt cele prevazute la art. 107 din Legea nr. 263/2010, adica din oficiu, de catre casa de pensii, sau la cererea beneficiarului care a realizat stagii de cotizare dupa data iesirii la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia mea se mai recalculeaza? zexe2 zexe2 buna ziua,va rog frumos;Am iesit la pensie in luna martie 2011,din functia de subofiter MAI,in baza legii 263;unii colegi de ai mei au primit pensia ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor militare ContSters275732 ContSters275732 sunt pensionar militar din luna aprilie 2011,iar acum am vazut ca sa aprobat de catre senat legea recalcularii pensiilor militare,as dori sa stiu daca eu ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)