avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita,rate banca,girant
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita,rate banca,girant

buna ziua,
am o nelamurire>o persoana care a luat un credit la o banca si nu a mai putut sa plateasca ratele dar are un girant care avea polita de viata platita de cel care a facut imprumtul ,girantul decedand
cum se procedeaza in acest caz pentru ca banca sa isi recupereze banii?banca executa polita de asigurare a girantului?
banca a obtinut in instanta executarea executarea silita si poprirea pe o parte din salariu cel care a facut creditul angajanduse intre timp
pentru ce sa mai facut aceea polita de asigurare?
cum se procedeaza in acest caz?
multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:32, 12 Decembrie 2010
polita de asigurare trebuie incasata de la asigurator. Daca asiguratorul este aceeasi banca poate conveni sa achite debitul pana la concurenta sumei datorate din valoarea asigurarii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
guvernator mg a scris:

polita de asigurare trebuie incasata de la asigurator. Daca asiguratorul este aceeasi banca poate conveni sa achite debitul pana la concurenta sumei datorate din valoarea asigurarii...

Nu va suparati, de cand o banca este si o societate de asigurare?
Daca nu ma insel, o banca nu poate desfasura alte activitati decat cele bancare asa cum sunt ele definite prin lege. Iar asigurarea este o activitate care nu este enumerata intre cele ce pot fi prestate de banca. Sau s-a schimbat cumva legislatia?
da banca la care sa facut imprumutul sa facut si asigurarea respectiv transilvania,deci banuiesc ca nu se executau singuri.probabil ca daca asigurarea era la alta firma executau polita asa au castigat de doua ori
asigurarea de viata pentru girant nu pentru acest scop sa facut ca in caz ca cel care a facut imprumutul nu va mai putea plati iar girantul va deceda ei executau polita?
asa cred ca era corect
ati mers inainte si ati omis un pas.
Asigurarea nu s-a incasat de catre banca. De asta a cerut executarea silita. Sunt multe cazuri de astea.
Daca banca avea banii de la asigurator nu mai cerea executarea silita. Deci asiguratorul nu a platit. Faceti in scris si cereti motivul pentru care nu s-a despagubit.
E simplu de intuit. A murit imprumutatul si nu a mai platit ratele la asigurator.
Vedeti ce se intampla cu executarea in contra mostenitorilor imprumutatului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca monafuflorina monafuflorina prietenul meu a facut un imprumut la banca acum 4 ani pe numele lui dar imprumutul fiind pentru sefa lui de atunci.sefa lui a luat banii el nu a luat nimic dar ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Imprumutat decedat - co-imprumutat fara venit mita2014 mita2014 Acum cateva zile din pacate socrul meu a decedat a avut un contract de imprumut nevoi personale la BRD in valoare de 120.000 lei pe 66 de luni. Mai avea 7 luni ... (vezi toată discuția)