avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... E legal sa inregistrez cu mobilul intr-o institutie si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

E legal sa inregistrez cu mobilul intr-o institutie si sa postez filmul pe internet?

Sunt in cladirea primariei, intr-un birou AJOFM cu o functionara referent la AJOFM. O inregistrez video si audio cu mobilul pentru a-i arata sefului ei cum se comporta acest angajat cu clientii. Pot posta acel film pe internet avand in vedere ca e o institutie publica si un functionar public ? E legal asa ceva ? Ma poate actiona in judecata pentru ca am filmat-o ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:06, 12 Decembrie 2010
Nu cunosc sa existe nicio restrictie de filmare,atata timp cat la primarie nu exista vreun anunt in acest sens
Pentru ca inregistrarea sa fie interzisa ar trebui ca interdictia sa protejeze un interes mai important decat cel urmarit prin efectuarea inregistrarii.
Intr-un loc public unde nu sunt protejate alte interese (de ex la examenul pentru carnetul de conducere exista ratiuni care interzic inregistarea) nu poate fi interzisa inregistrarea pentru ca nu e interzis nici probez ceea ce doresc cu depozitia unor alte persoane care sa fie, la o adica, ascultati ca martori. Atunci, daca pot duce martori cu mine pentru a proba insolenta unui functionar, care ar fi ratiunea pentru care in lipsa acestora ori chiar in prezenta lor, mi-ar fi interzis sa inregistrez acelasi comportament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrarea video a examenului auto Lic S Lic S Ca martor la examenul auto, proba practică (orașul), ai dreptul de a filma traseul persoanei care susține proba? Dacă da, în ce condiții? (vezi toată discuția)
O filmare la mine in casa poate fi legal administrata la plangerea de marturie mincinoasa ? tony_pop24 tony_pop24 buna ziua. as avea si eu o intrebare. o filmare intre mine ca proprietar al apartamentului unde sa filmat si o alta persoana , filmare care arata discutia ... (vezi toată discuția)
File audio si video ca proba in instanta . Cetateanu Amarit Cetateanu Amarit O inregistrare audio poate fi folosita ca proba in instanta in Romania ? Sau macar in UE ? (vezi toată discuția)