In luna iunie 2007 am incheiat un antecontract de v-c pt un apartament ce urma a fi edificat. Mentionez ca la acel moment dezvoltatorul proiectului nu avea inca autorizatie de constructie. Cand am incheiat eu antecontractul aveau avizat PUZ-ul, PUG-ul si Proiectul de executare lucrari pentru 32 de apartamente. Autorizatia de construire a fost obtinuta 2 luni mai tarziu pentru 32 de apartamente. La notar in momentul in care au inceput sa se incheie alte antecontracte administratorul si asociatul; a trebuit sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca blocul ce urmeaza a fi edicat are X apartamente. Este am inteles o reglemetare care prevede ca nr de locuri de parcari la subteran sa fie cel putin jumatate din nr de apartamente. De aceea ei au prezentat proiectul pentru avizat cu 32 de apartamente. Paralel au intocmit un alt proiect cu 64 de apartamente, proiect neavizat de altfel. Revenind la notarul si la declaratia pe care trebuiau s-o dea au declarat 64 de apartamente. O consiliera de acolo mi-a zis ca nu-i ok si sa nu aiba surprize.
La momentul incheierii antecontractului de v-c nu s-a notat sesizarea incheierii contractului de v-c. Incercand sa fac acest lucru la notarul cu care lucreaza ei acum mi s-a respins cererea pe motiv ca apartamentul ce face obiectul antecontractului nu a fost prevazut cu numar, este doar specificat etajul.
Am luat legatura cu administratorul firmei, i-am explicat despre ce e vorba si el refuza sa faca un act aditional la antecontract in care sa se prevada numarul apartamentului.Intrebarea mea este: tinand cont ca ei incheie deja antecontracte, este posibil ca sa mai incheie un alt altecontract pentru acelasi apartament? Dat fiind faptul ca proiectul prevede 32 de apartamente si el construieste 64, iar pe etaj era un singur apartament cu 3 camere pt care eu am incheiat contract, este vreo problema in cazul in care nu i se aproba autorizatia pt 64 de apartamente, eu fiind de altfel primul cumparator al apartamentului de 3 camere pe acel etaj?
Daca mi nu mi se individualizeaza apartamentul pana in momentul incheieirii contractului de vanzare-cumparare este vreo problema? Este posibil sa-l vanda la o terta persona chiar daca in antecontract se interzice acest lucru
Daca mi nu mi se individualizeaza apartamentul pana in momentul incheieirii contractului de vanzare-cumparare este vreo problema? Este posibil sa-l vanda la o terta persona chiar daca in antecontract se interzice acest lucru?
Astept sa ma indrumati ce e de facut!
Va multumesc anticipat!
Bunul ce face obiectul antecontractului V_C este determinabil raportat si la data la care s-a realizat acordul de vointa. Astfel, obtinerea ulterioara a unei alte autorizatii de constructie care sa prevada 2 apt. /etaj nu este de natura a va impiedica sa solicitati incheierea contractului de V_C privitor la apartamentul asupra caruia ati avut reprezentarea volitiva in momentul acordului de vointa cu privire la o vanzare viitoare.
Sigur, promtentul vanzator poate sa se comporte in ce fel doreste, poate sa incheie n antecontracte pe acelasi bun, faptul ca antecontractul Dvs. are o data anterioara va servi in mod valabil.
Depinde si de ceea ce scrie in contract.
Alexandru, ai dreptate, dar domnul a mai scris aici si situatia lui e alta: vrea sa stie daca poate inscrie la CF antecontractul referitor la acel apartament.
Nu nu veti putea. Da, aveti riscul sa fie vandut altcuiva.
Cred ca ati mai primit aceste raspunsuri aici, nu?
Parca trebuia sa mai negociati cu promitentul-vanzator... :-/