avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontracte de vanzare-cumparare incheiate succesiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontracte de vanzare-cumparare incheiate succesiv

Buna ziua, am o problema cu privire la un antecontract de vanzare cumparare, pe care o sa o expun in rendurile care urmeaza. In anul 2006 am incheiat un antecntract de vanzare cumparare cu contructorul unui bloc pentru un apartament, achitand pretul in intregime. Pana la aceasta data nu am incheiat contractul la notar pt ca nu este intabulat apartamentul in CF. In luna aprilie 2012 am incheiat in antecontract de vanzare cumparare cu o persoana care locuia in acest apartament in chirie, in urma caruia am primit un avens destul de mic, urrmand ca in curs de 1 luna sa imi plateasca diferenta de bani. Dupa aceasta perioada nu l-am mai gasit pe cumparator, la apartament fiindu-i schimbata iala de la usa, eu ne putand sa mai intru. In toata aceasta perioada nu am mai reusit sa il gasesc pe acest cumparator si am hotarat sa intrerup contractul pe care il aveam cu SC Electrica pentru acest apartament. Dupa aprox 2 sapt de cand nu mai exista curent electric in apartament am fost contactat de catre o doamna care sustine ca a incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru acest apartament, achitand intreaga contravaloare. Mai mult mi-a mai prezentat un antecontract incheiat intre mine si cel de la care ea a cump apartamentul, contract care este un fals, nefiind semnatura mea pe el. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ca pot sa fac sa imi recuperez apartamentul? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirela20 , utilizator 12:14, 19 Septembrie 2012
Stimat forumist,

În primul rând, este necesar să obțineți de la Carte Funciară un extras de informare, pentru a reieși cine este proprietar tabular.

În al doilea rând, nu am înțeles anumite aspecte din speța dvs istoricul translatarii dreptului de proprietate. Mai precis:

1. Dvs sunteți, în acest moment, doar beneficiarul unui antecontract, sau acest antecontract s-a materializat în contract de vânzare-cumpărare? Este important de cunoscut adevăratul proprietar.

2. Subsecvent primei întrebări: constructorul v-a vândut dvs, dacă nu a făcut-o, a vândut unui terț? Cel care locuiește în imobil posedă, ca titlu, un antecontract, sau un contract de vânzare-cumpărare, și de la cine provine acel titlu, de la dvs, de la cel cu care dvs ați antecontractat ulterior, sau chiar de la constructor?

Ar trebui să reiasă clar titlul prezentului beneficiar al apartamentului, precum și istoricul transmiterii proprietății. În funcție de istoricul acestei locațiuni - natura juridică nu o cunosc, puteți demara mai multe acțiuni: de natură contractuală, ori revendicare, de exemplu.

Din păcate, aveți nevoie de un avocat, care să înceapă efectiv demersurile juridice necesare, răspunsul meu a fost doar ca să conturez niște repere.

Cu stimă.
- acest apartament nu este inscris in CF pana in acest moment, pentru ca el a fost construit probabil fara autorizatie de constructie,
- ca sa ma fac mai bine inteles o sa explic in felul urmator:
- intre constructorul A si subsemnatul B s-a incheiat in 2006 un antecontract de vanzare cumparare si s-a predat apartamentul
- intre subsemnatul B si numitul C s-a incheiat un contract de inchiriere in anul 2011predandu-se apartamentul
- TOT INTRE subsemnatul B si numitul C s-a incheiat un antecontract de vanzare cump in aprilie 2012, C achitand un avans, si obigandu-se sa achite diferenta in timp de o luna
- in luna martie numitul C incheie un antecontract de vanzare cumparare cu D si ii prezinta acestuia din urma (lui D), un antecontract de v-c fals, incheiat intre mine B si numitul C, in care se mentioneaza ca eu B am primit toti banii de la C, probabil ca daca nu s-ar fi folosit de antecontractul fals C nu putea sa vanda apartamentul. Stiu despre acel antecontr fals pt ca mi l-a arata D.

in acest moment eu nu mai am nici apartamentul si nu am primit nici banii pentru el, decat suma foarte mina ca si avans.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
d_v_a, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Ce ati asteptat atat?Astepati un raspuns de pe net?Nu mai stati,va sfatuiesc sa sesizati deindata parchetul.Oricum situatia dv ati relatat-o cam ambiguu.O sa va lamureasca un procuror.
Stimat forumist,

Aparent, aveți o mare problemă în legătură cu antecontractul inițial dintre dvs - constructor și mă refer la o posibilă intervenire a prescrierii dreptului material la acțiune în ceea ce privește obligația de a face - încheierea contractului.

Evident, este necesar să se ia în calcul clauzele specifice din antecontract, notificările făcute.

Având în vedere și succesiunea antecontractelor, nu pot să vă dau decât sfatul de a rezolva primul aspect, cel legat de constructor.

Răspunsul legat de plângerea penală pote fi o modalitate de rezolvare, deci grăbiți-vă.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Apartament intr-un imobil aflat in litigiu bibicu11 bibicu11 Buna ziua acum trei luni am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament intr-un imobil aflat in constructie si se apropie termenul la care ar ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract vz-cump apartament ContSters200727 ContSters200727 As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata ... (vezi toată discuția)