avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obtinerea permis dupa dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obtinerea permis dupa dosar penal

as vrea sa stiu daca dupa un an de la hotarirea definitiva se mai face scola pentru obtinerea permisului si daca da cu cazierul cum se procedeaza?se sterge? sau se da direct examen? multumesc!
O.U.G. 195 din 2002 (actualizata) : Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
multumesc dar tot nu am inteles daca se mai face scoala si daca da cum e cu cazierul se da direct examen?mentionez ca am fost prins la volan cu alcoolemie de 0,73
Pai orice persoana care doreste permis de conducere trebuie sa urmeze cursurile unei scoli de soferi.
Prin anularea permisului sunteti in aceeasi situatie cu o persoana care nu a avut permis niciodata. De aceea pentru a obtine permisul trebuie sa urmati cursurile unei scoli de soferi.

In ce priveste cazierul, nu inteleg ce doriti sa aflati.

daca mi se face dosar penal o sa am cazier nu? la scoala trebuie dupa cit timp se sterge cazierul in cazul condamnarii sa pot sa fac scoala? si va mai rugasem ceva ,dupa ce am baut alcool de 40 grade cam o suta si ceva de grade dupa 15 min. sa iasa 0,73 in aerul expirat? adica asa repede? va ro mult lamuritima! multumesc!
Daca a trecut un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare cu suspendare va puteti prezenta la examen chiar daca in cazier apare condamnarea.

Alte discuții în legătură

Sentinta rodica05 rodica05 Buna ziua, in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este: - 6 luni de inchisoare cu suspendare - perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)