avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

buna ziua am o intrebare legata de plata concediului medical la cas cum se plateste in functie de cate luni trebuie sa le cotizezi la ei de ex lucrez de 6 luni fara intrerupere de unde si cotizatiile la stat mi s-au platit toate in aceste luni si vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu medical platit de ei? am si ceva intreruperi de plata la cotizatiile lunare inainte sa ma angajez la firma unde lucrez acuma si vreau sa stiu daca am aceste intreruperi pot acuma sa benefeciez de medical? si legat de intreruperi CAS mi-a bagat acolo la penalitat:)i de nu am cum sa le platesc daca nu am beneficiat de nimic de la CAS si mai ales ca nu am avut loc de munca deci pana la urma sper ca m-am facut inteleasa si vreau doar sa stiu daca pot sa beneficiz acuma de medical fara probleme,va multumesc .:)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:20, 11 Decembrie 2010
1. Baza de calcul a indemnizaţiei de concediu medicalse determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
2. Daca spuneti ca in ultimele 6 luni s-au platit contributiile la sanatate veti benficia de indemnizatie pentru concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ralu_c ralu_c Buna ziua! As avea si eu o mare nelamurire legata de primirea indemnizatiei crestere copil pana la varsta de 2 ani. Situatia mea este urmatoarea: Din februarie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Liviu311 Liviu311 Buna seara.care sunt conditiile ca sa poti beneficia de concediu medical platit in cazul femeilor gravide cu risc de sarcina avand o vechime in munca de 2 luni? (vezi toată discuția)
Refuz plata concediu medical diana45 diana45 Buna ziua, M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie. In decembrie am avut 3 zile de concediu medical, in ianaurie 3 zile si in februarie 2 satamani. ... (vezi toată discuția)