avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare afacere

Am un spatiu inchiriat de la o pers fizica , care mai este val 8 ani. Sp este utilat si dotat ptr activitati catering. Intr-o luna trebuie sa plec din tara ptr o perioada mai mare de un an si doresc sa predau afacerea. Ce tip de acte imi trebuiesc ptr cedare afacere si unde trebuie sa le inregistrez? Stiu doar de cele ptr cesiune parti sociale, dar ptr restul utilajelor, etc???
Cel mai recent răspuns: Bogdan-Andrei MURARU , Avocat 14:17, 15 Martie 2008
pentru restul utilajelor vanzare cumparare
Stabilesti pretul cesiunii astfel incat sa includa investitiile de pana acum.
Cine preia societatea o preia cu tot cu patrimoniu.
Presupun ca utilajel sunt ale societatii, in acest caz proprietatea asupra lor va trece la noul proprietar, odata cu societatea.
Daca nu vrei sa renunti totusi la afacere, poti desemna un administrator cu atributii limitate, sa se ocupe de afacere pe perioada care lipsesti
hambra a scris:

Am un spatiu inchiriat de la o pers fizica , care mai este val 8 ani. Sp este utilat si dotat ptr activitati catering. Intr-o luna trebuie sa plec din tara ptr o perioada mai mare de un an si doresc sa predau afacerea. Ce tip de acte imi trebuiesc ptr cedare afacere si unde trebuie sa le inregistrez? Stiu doar de cele ptr cesiune parti sociale, dar ptr restul utilajelor, etc???

inteleg...ca vreti sa renuntati de tot la afacere...atunci stabiliti valoarea patrimoniala...trebuiesc evaluate activele la valoarea justa (de piata) si exista diverse metode de a stabili valoarea firmei...veti plati 16% impozit pe diferenta dintre valoarea de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale. Actul aditional se face la registrul comertului.
Practic puteti face orice. Trebuie sa gasiti partenerul. Sfaturile de mai sus cred ca sunt concludente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau cesiune IF10CRY IF10CRY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA CU ACTELE LA ZI, MAI PRECIS UN DEPOZIT DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ADICA O HALA +UTILAJE +MARFA DE PE STOC.DORESC SA CEDEZ ... (vezi toată discuția)
Actionar srl bexacamelia bexacamelia sunt actionar intr-un srl cu un procent de 25% nsi doresc sa ies din afacere. Cum mi se calculeaza suma pe care ar trebui sa o primesc si care este modul de ... (vezi toată discuția)
Srl rebecagroza rebecagroza x a cumparat de la o persoana un srl ,cu spatiul aferent si cu toata aparatura necesara unei patiserii acum doreste sa cedeze afacerea contra unei sume ... (vezi toată discuția)