avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lucruri disparute la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lucruri disparute la partaj

Buna ziua

Sunt in proces de divort cu sotul meu si am facut si cererea de partaj.
Ce pot face daca sotul a dus marea majoritate a lucrurilor din casa si nu am bonurile de la bunurile din casa (electrocasnice si mobilier)?

La fel a facut cu masina si terenul (le-a vandut cu o suma mai mica decat cea reala). Ce pot face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:46, 11 Decembrie 2010
In cadrul unui partaj este important in primul rand ca bunurile fac parte din masa de partaj sa fie solicitate, apoi este necesar sa probati ca acestea au fost achizitionate de soti in timpul casatoriei si ca ele au ramas in posesia si folosinta exclusiva a sotului dvs.
Pentru bunurile pentru care nu aveti inscrisuri ( facturi, bonuri, contracte) probele sunt interogatoriul si martorii, martori care atentie nu pot rude si afini cu partile pana la gradul 3 inclusiv.
Practic este important ca in urma probatoriilor , aceste bunuri se fie retinute de instanta in masa de partaj prin Incheierea interlocutorie, incheiere premargatoare hotararii finale de partaj.
Apoi,in cadrul procesului de partaj se vor efectua expertize tehnice de specialitate ( in functie de componenta masei de partaj) dupa care vor fi intocmite variante de lotizare.
Veti solicita astfel ca acele bunuri care deja au fost instrainate de el, insa probate si retinute de instanta in masa de partaj , sa-i fie atribuite lui si deci sa fie incluse in lotul sau, acesta urmand sa va despagubeasca cu contravaloarea cotei retinute de instanta in favoarea dvs.printr-o suma de bani numita "sulta".
Procesul de partaj este un proces complex in care daca nu beneficiati de asistenta juridica a unui avocat, riscati sa aveti insemnate pierderi patrimoniale.
Angajati avocat.
va sugerez sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Exepertiza evaluare bunuri comune? raluca32 raluca32 Se face numai daca una dintre parti cere acest lucru? nu mai inteleg absolut nimic instanta ieri a dat pronuntare in incheiere la procesul meu de partaj fara ... (vezi toată discuția)
Judecare partaj Lylyca Lylyca In cazul judecarii unui partaj de bunuri in urma unui divort, am depus instantei actiunea care cuprinde mai multe cerinte..x,y,z,.... Argumentele ( ... (vezi toată discuția)