In cazul judecarii unui partaj de bunuri in urma unui divort, am depus instantei actiunea care cuprinde mai multe cerinte..x,y,z,....
Argumentele ( probe,inscrisuri,) in sprijinul cererilor x,y,z,,, se prezinta in bloc sau pe rand pentru ficare cerinta???
Cu alte cuvinte, exista cate o sedinta in care se judeca fiecare cerinta, sau se depun toate incrisurile, probele odata, instanta le judeca, dar in hotararea finala fiecare cerinta este evidentiata separat , cu admitere/respingere MOTIVATA si cuantum corespunzator??
As vrea sa stiu daca stabilirea sultelor se face prin apreciere sau pe baza unor calcule reale (exceptie expertize)
Cu multe multumiri..........
Actiunea de partaj trebuie sa cuprinda dovada calitatii partilor, adica de fosti soti, respectiv de coproprietari, masa partjabila, respectiv bunurile care fac parte din aceasta si urmeaza a fi impartite, si cotele solicitate.Spun cote solicitate, pentru ca in principiu cotele sotilor sunt de1/2 din bunurile comune, dar partile pot cere cote majorate in functie de contributia avuta la bunul respectiv.Procesul de partaj cu prinde 2 etape.In prima etapa se solicita probele ce urmeaza a fi administrate, adica interogatorii, inscrisuri si martori, dupa aceasta fiind pronuntata incheierea interlocutorie care stabileste practic calitatea, cotele, masa si dispune efectuarea expertizelor, ceea ce se concretizeaza practic in a doua parte a procesului de partaj.Este necesara prezenta unui avocat intotdeauna in procesele de partaj pentru ca sunt o serie de aspecte care daca nu sunt argumentate juridic si probate astfel, partile au de pierdut in plan material.Sultele se calculeaza de experti avand in vedere dreptul fiecarei parti asa cum a stabilit instanta prin incheierea de care aminteam mai sus.Nu in mod intamplator de exemplu intrebarea dvs, este aceea cum se prezinta probele in bloc sau pe rand insa toate acestea sunt chestiuni procedurale si tin totodata si de tactica avocateasca a fiecaruia dintre noi avocatii.
Dezbatere mostenire
G3orgyq
Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)