avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa

buna ziua.
am o firma in insolventa de 1 an de zile.
eu in acest moment pot sa ma retrag din firma, intrucat doresc sa sustin un examen si dupa aceasta daca trec cu brio nu pot indeplini si functia de administrator sau asociat unic,
sau ce trebuie sa fac in acest sens.
multumim,
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:46, 11 Decembrie 2010
Indiferent de ce functie veti avea, dreptul d-voastra de a detine valori mobiliare, actiuni sau parti sociale la orice firme ramane un drept constitutional.
Eventuale interdictii sunt legate de indeplinirea functiei de administrator, sau alte functii de conducere in diverse firme, atunci cand sunt incompatibile cu statutul angajatilor din anumite sectoare de activitate.
Puteti sa va dati demisia din calitatea de administrator. Indiferent daca firma este in insolventa sau nu. Oricum pentru faptele ilegale comise eventual de d-voastra in vremea cat ati fost administrator, veti putea fi tras si ulterior la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fisc Nasshu Nasshu in urma cu ceva timp m-am asociat cu inca doi ''prieteni'' si am fondat o societate. dupa ce timp petrecut impreuna am ajuns sa nu mai fim pe aceeasi lungime ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator snake65 snake65 Sunt administratorul unic al unui srl si sunt numit prin hotarare AGA fiind incadrat cu CIM. Peste cateva zile imi expira termenul de preaviz, iar asociatii ... (vezi toată discuția)
Asociat si administrator srl-cesionare parti sociale Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator intr-un SRL si as vrea sa cedez partile mele sociale . Am doua variante: sa le cedez celuilalt asociat ... (vezi toată discuția)