avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie administrator

Sunt administratorul unic al unui srl si sunt numit prin hotarare AGA fiind incadrat cu CIM. Peste cateva zile imi expira termenul de preaviz, iar asociatii srl-ului nu m-au descarcat de gestiune si nu au numit un alt administrator.

1.Daca nu ma vor descarca de gestiune si nu vor numi alt administrator pana la data expirarii previzului, ce obligatii mai am eu dupa aceasta data?
2.Cu toate ca nu mai am raporturi de munca cu srl-ul respectiv, continui sa am aceeasi raspundere pana la data inlocuirii mele cu un alt admnistrator printr-o hotarare AGA, chiar daca acest lucru se va intampla peste un an?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:10, 6 Iulie 2011
Contractul de munca inceteaza prin demisie. Societatea are obligatia de a executa toate formalitatile.
Contractul de mandatare (administrare) inceteaza prin renuntarea la mandat. Societatea are obligatia de a va revoca si indeplini formalitatile cerute (ORC etc)
In caz ca acestia refuza sa indeplineasca obligatiile, puteti face personal o notificare la ORC prin care anuntati ca ati renuntat la mandatul de administrator. Aveti grija sa inregistrati aceasta notificare la ORC, cu numar de primire si data, sau trimiteti notificarea recomandata cu confirmare de primire.
Astfel d-voastra v-ati indeplinit obligatiile legale, si nu mai aveti de la data respectiva nici o raspundere.
Aceste drepturi va sunt conferite prin lege. Nu puteti fi obligat sa reprezentati pe cineva, aveti dreptul sa cereti stingerea raportului juridic, toate conform codului civil.
Atentie. Chiar daca prin contract sunteti obligatpe o perioada determinata, puteti solicita incetarea contractului imediat, insa veti fi obligat eventual la plata unor despagubiri.
Multumesc KAPPAUSER!
Nu am contract de mandat. Am numai contract individual de munca. Mi-am dat demisia din functiile de administrator unic si director general. Contractul de munca era pe durata nedeterminata, ca de altfel si numirea ca administrator unic prin hotarare AGA tot pe perioada nedeterminata.
In situatia aceasta se mai poate pune problema vreunor despagubiri?
Nu se mai pune problema despagubirilor. Respectati preavizul din contract si dupa aceea nu mai aveti nimic cu firma nici ca angajat nici ca si administrator.
Nu uitati de notificarea la ORC. Chiar daca acesta nu vor putea face modificarile necesare din cauza lipsei documentelor necesare, d-voastra va asigurati spatele in cazul ca veti fi tras la raspundere pentru fapte petrecute dupa aceasta data.
Pentru faptele de a nu efectua modificarile privind administratia firmei, administratorii ramasi sau in lipsa societatea va fi trasa la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare functie administrator firma jules29 jules29 buna ziua, as dori o lamurire la urmatoarea problema: prietenul meu este administrator intr-o firma, la care este asociat impreuna cu alte 2 persoanei, ... (vezi toată discuția)