avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca dupa un proces cu tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca dupa un proces cu tranzactie

buna ziua. Va rog sa imi spuneti in cat timp dupa ultimul termen se emite o hotarare judecatoreasca.
De asemena, doresc sa aflu daca aceasta hotarare vine acasa sau trebuie sa merg tot eu la judecatorie?
Aceasta hotarare, in cat timp devine definitiva?#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:39, 11 Decembrie 2010
profagabi a scris:

buna ziua. Va rog sa imi spuneti in cat timp dupa ultimul termen se emite o hotarare judecatoreasca.
De asemena, doresc sa aflu daca aceasta hotarare vine acasa sau trebuie sa merg tot eu la judecatorie?
Aceasta hotarare, in cat timp devine definitiva?#-o#-o

1.Cred ca va referiti la redactarea unei hotarari judecatoresti, dupa ce instanta pronunta solutia in acel dosar.Termenul minim este 30 de zile de la data pronuntarii iar cel maxim este "nedeterminat"...

2.Se comunica.

3.Depinde...daca aveti cunostinta de momentul in care se redacteaza hotararea puteti sa mergeti, sa o ridicati si personal.

4.Art.273 C.proc.civ. Hotararea care consfinteste invoiala partilor se da fara drept de apel. Ceea ce inseamna ca este definitiva.:)

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Hotararea prin care se consfinteste invoiala partilor (prin tranzactie) este data fara drept de apel, deci este definitiva.
Se redacteaza in principiu in 30 de zile de la pronuntare si se comunica partilor.
De la comunicare va curge termenul de recurs de 15 zile.
Hotararea va deveni si irevocabila daca nu este recurata.
legea spune ca termenul de redactare a hotararii e de 30 de zile.practic poate dura si cinci luni de zile.faceti cerere scrisa pt urgentarea redactarii sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)
Document hotarare judecatorie martzipan martzipan Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea se depune la Judecătoria sectorului....... Bucureşti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor ... (vezi toată discuția)