avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala pentru neprezentare la politie!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala pentru neprezentare la politie!

Contraventie pentru neprezentare la politie!

Buna Ziua!
Doresc sa ma informez ce se intampla in acea situatie cand sunt invitat la politie pentru paracare neregulamentara. Iar acum am luat la cunostinta ca am doua amenda una 500 lei pentru neprezentare si una 180 pentru parcare neregulamentara.In procesul verbal este semnatura unui martor, care are domiciliu in sudul tarii care se situeaza de aici cam 500 km. Martorul a semnat pentru a confirma ca invitatia a fost afisata pe usa apartamentului.
Eu n-am primit nici o invitatie. Asta sa intamplat in 05.07.2010 si eu am luat cunostinta despre el in 15.10/2010. Iar masina nu e in numele meu. De unde stie politistul ca eu am fost cu masina? Va rog sa-mi acordati sprijin in acest caz!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:21, 12 Decembrie 2010
Dupa faptele care ne povestesti e nevoie de o cercetarea penala impotriva politisti care ti-a amendat. E vorba de plangere penala catre politistul care semneaza si martorului. Masina nu e a ta, martor la 500 km., a trecut si 3 luni de atunci, afisarea notificarea la usa apartamentului... E incredibil ceea ce ne aratati aici. Mai bine, dute la Politia si vorbesc cu ei c-ar trebuie sa fie o greseala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
In termen de 15 zile de la primire la domiciliu a procesului verbal trebuie sa formulati contestatie impotriva acestuia la judecatoria competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
In sarcina politiei comunitare cade probatiunea contraventiei comise,iar in sarcina dvs apararea.
Martorul care a semnat procesul verbal,a atestat prin semnatura sa doar faptul ca procesul verbal a fost intocmit in lipsa contravenientului
N-am primit procesul verbal la domicilu, am luat in cunostinta despre procesul verbal in primaria orasului cand am vrut sa-mi elibereze un act. Iar Domnul care lucreaza acolo mi-a zis ca nu poate sa elibezeaza actul pentru ca am o amenda pe care prima data trebuie sa o platesc. Atunci mi-a aratat procesul verbal. De cand am aflat de amenda n-au trecut 15 zile, si l-am dat in judecata. Dupa parerea Dumneavoastra procesul o sa fie in favoarea mea?
Depinde de probatoriile care vor fi administrate de politie in sustinerea legalitatii procesului verbal de constatare si de dvs,in aparare.
Este vorba despre probatorii cu acte,martori,fotografii,alte eventuale probe acceptate de lege
otika a scris:

Dupa parerea Dumneavoastra procesul o sa fie in favoarea mea?

Daca nu aveti nici studii juridice si nici consilierea unui jurist imi e greu sa cred ca pronuntarea va fi in favoarea dumneavoastra. De obicei plangerile contraventionale redactate de contravenient contin mai mult probe incriminatoare decat in folosul acestuia.
Va doresc multa bafta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politie - proces verbal nesemnat manasilviu manasilviu Salut, Am primit amenda de la politie pentru ca am trecut strada in fata casei mele pina la masina care-mi era parcata peste drum. Mentionez ca trecerea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat George93GL George93GL Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare interzisa Velni Velni Buna seara, astazi dupa ce ma intoarceam de la munca am oprit masina pe partea dreapta a carosabilului pt a cumpara ceva, stationarea nu a durat mai mult de 4 ... (vezi toată discuția)