Buna seara . am si eu unele intrebari si as dori unele lamuriri.
Acum 6 luni am facut un accident in Pitesti conducand un vehicul iar victima un Moped , in momentul accidentului m-am speriat foarte tare si am plecat de la locul accidentului catre politie , unde bineinteles mi-sa intocmit dosar penal pentru urmatoarele infractiuni Accident cu victima si fuga de la locul accidentului dupa o saptamana victima a decedat , Si sa schimbat incadrarea in omor din culpa
As Vrea sa stiu care este pedeapsa in acest sens in cazul in care la expertiza tehnica reiese ca am fost sau nu vinovat ??
Si daca e normal sa primesc dovada fara drept de circulatie ??
Eu stiu ca nu am fost vinovat acum astept rezultatul expertizei tehnice
Mentionez ca am doar 20 de ani
Este vorba despre infractiunile de ucidere din culpa prev.de art.178 al.2 c.pen,unde pedeapsa stipulata de lege este de la 2 ani la 7 ani si de fuga de la locul accidentului ,prev.de art.89 al.1 din OUG nr.195/2002,fapta fiind sanctionabila cu aceiasi pedeapsa,de la 2 ani la 7 ani.
Cele doua fapte se afla in concurs,astfel cum este prevazut acesta de art.33 lit.a c.pen.
In aceasta situatie in functie de probatoriul administrat in cauza,in baza art.34 lit.b c.pen,judecatorul poate aplica un spor de pedeapsa,de pana la 5 ani.
Oricum expertiza de stabilire a producerii dinamicii accidentului va stabili situatia care a determinat producerea accidentului,eventuale culpe.
Cand a fost comis accidentul ati consumat alcool ?
Ai plecat catre politie!!! Sau ai fugit? Ce imprejumirile sunt pentru a stabili culpa exclusiva a victimei?. Politia era departe?Ai martori?
E prima ta infractiunea?.
Era intuneric?, nu aveai telefon pentru a cer ajutor?Mai povestete noua.
Ms pentru raspunsuri , Fiind prima oara in pitesti mi-a loat ceva timp sa ajung la politie , Nu consumasem alcool ,Nu aveam alcool ,Nu mai am nici o infractiune savarsita ,treaba este destul de complicata accidentu in sine este foarte complicat . avand in vedere ca eu nu am aproape nici o paguba pe masina am doar 2 zgarieturi ca cele de cheie undeva in dreapta spate langa capacul de la rezervor (Dacia LOGAN Break) de la portbagajul mopedului, batranul avea 71 de ani avea probleme cu inima , nu avea o casca omologata era pe banda 2 , deci cel putin daca as fii fost eu de vina avea si dansul o culpa, Din ce m-am informat si eu , accidentull sa produs cam in felul urmator:
plecand de la semafor pe banda 2 Fiind 3 benzi de circulatie cu semafor rosu inainte/Stanga si verde intermitent dreapta , eu mi am continuat drumul inainte viteza nu aveam deloc ca abea plecasem de la semafor scuteru fiind undeva in dreapta mea sa produs incidentul ,din a cui vina nu pot sa ma pronunt pentru ca nu pot sa imi dau seama cu ce as fii gresit eu (mentionez ca de pe banda 2 se mai facea si stanga) iar eu traiesc cu impresia ca conducatorul mopedului vazand masina de bucuresti a trait cu impresia ca eu o sa fac stanga spre Bucuresti si a vrut sa mearga mascat cu mine pentru ca e o intersectie grea si era dificil sa treaca ne mascat (MAI ALES IN PITESTI) iar eu cred ca el a vrut sa mearga stanga dar eu mergand inainte si el tot lasanduse spre stanga sa produs incidentul , Asta cred eu ca este cea mai plauzibila cauza a accidentului , in momentul in care am vazut ca s-a atins de mine , m-am speriat foarte tare si am am continuat drumul FARA A ACCELERA IN TROMBA dupa care am renuntat la destinatia mea si am virat dreapta undeva mai in fata incercand sa imi dau seama cum sa ajung la politie si ce sa fac , Mai astept pareri pentru ca , cred eu imi sunt de ajutor
Multumesc anticipat
Am uitat sa mentionez ca era 12:00 ziua si nu aveam telefon
Culpa in producerea accidentului va fi stabilita dupa administrarea unor probatorii,dar mai ales a expertizei de dinamica producerii accidentului.
Este posibil din cele relatate de dvs ca si victima sa aibe culpa,dar ramane de vazut intinderea acesteia , in urma expertizei si a administrarii celorlaltor probe
Ati facut f rau ca ati parasit locul accidentului deoarece daca sunteti vinovat de omor din culpa va fi greu sa scapati de inchisoare.
Ar trebui sa va angajati avocat si expert parte inca din faza de urmarire penala.