avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune facuta fara instiintarea celuilalt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune facuta fara instiintarea celuilalt mostenitor

Buna seara,

Cazul este urmator: Parintii mei si ai fratelui meu au decedat lasand in urma un apartament.In apartamentul cu pricina locuind fratele meu,el fiind somer.Din pacate nu am stiut de legea precum ca am un termen de 6 luni sa accept mostenirea si acest lucru s-a intors impotriva mea.Fara sa stiu fratele meu a acceptat deschiderea succesiunii si a vandut apartamentul.Acum am facut o cerere la Camera Notarilor publici sa mi se arate declaratia fratelui meu la deschiderea succesiunii.Intentionez sa atac certificatul de mostenitor in instanta si sa fac o plangere penala impotriva lui.Inmormantarea si toate costurile apartamentului (precum intretinere,lumina etc) eu le-am suportat ani de zile iar pe tatal meu l-am sustinut lunar financiar cu o suma de bani.Intrebarea mea este:Daca fratele meu a declarat ca mai are o sora cu statutul in strainatate,dar ca renunt la mostenire,ar fi avut totusi o sansa nm.pe baza martorilor sa fie recunoscut ca unic mostenitor s-au i-ar fi trebuit o declaratie scrisa si semnata de mine precum ca am renuntat la aceasta mostenire?Ce sansa a-si avea si ce trebuie sa dovedesc ca acceptarea succesiunii a fost una pasiva?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:10, 11 Decembrie 2010
Mergeti sa consultati un avocat contracost.
Daca a vandut deja apartamentul doar prin intelegerea cu el mai puteti primi bani...
Puteti solicita in instanta constatarea nulitatii certificatui de mostenitor pe motiv ca nu cuprinde numele tuturor mostenitoruilor legali, ca nu ati fost corect citata si ca ati acceptat in termen succesiunea parintilor prin acceptare tacita .(contributia la inmormantare )
promovati o actiune in instanta pt anularea certificatului de mostenitor.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile date,chiar si intentia sa apelez la un serviciu de avocatura,doar am vrut sa stiu dac mai am vre-o posibilitate.Va multumesc!
anicka a scris:

Buna seara,

Cazul este urmator: Parintii mei si ai fratelui meu au decedat lasand in urma un apartament.In apartamentul cu pricina locuind fratele meu,el fiind somer.Din pacate nu am stiut de legea precum ca am un termen de 6 luni sa accept mostenirea si acest lucru s-a intors impotriva mea.Fara sa stiu fratele meu a acceptat deschiderea succesiunii si a vandut apartamentul.Acum am facut o cerere la Camera Notarilor publici sa mi se arate declaratia fratelui meu la deschiderea succesiunii.Intentionez sa atac certificatul de mostenitor in instanta si sa fac o plangere penala impotriva lui.Inmormantarea si toate costurile apartamentului (precum intretinere,lumina etc) eu le-am suportat ani de zile iar pe tatal meu l-am sustinut lunar financiar cu o suma de bani.Intrebarea mea este:Daca fratele meu a declarat ca mai are o sora cu statutul in strainatate,dar ca renunt la mostenire,ar fi avut totusi o sansa nm.pe baza martorilor sa fie recunoscut ca unic mostenitor s-au i-ar fi trebuit o declaratie scrisa si semnata de mine precum ca am renuntat la aceasta mostenire?Ce sansa a-si avea si ce trebuie sa dovedesc ca acceptarea succesiunii a fost una pasiva?Va multumesc anticipat.
Doresc sa mai adaug inca un lucru si anume:decesul tatalui nostru a fost in 2009,fratele meu nu si-a exercitat nici el acceptarea mostenirii in termenul de 6 luni,cazul de mai sus fiind foarte recent.Ma intreb de ce acum eu sunt dezavantajata si el nu.Amandoi am depasit acel termen de 6 luni.Se merge pe baza principiului: cine vine primul incaseaza totul s-au cum sa inteleg?

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mamana mamana In urma decesului parintilor,nu s-a dezbatut mostenirea imediat.Au trecut de la decesul ultimului parinte(tatal)6 ani.Una din surori ar vrea partea ei de ... (vezi toată discuția)
Succesiune anicka anicka Buna seara tuturor, Am o problema delicata si nu stiu cum s-o abordesc.Sietuatia s-a desfasurat in felul urmator:Parintii mei si al fratelui meu sunt de 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune ady_glinciu ady_glinciu Pe scurt, bunica mea a mostenit o casa de la parintii sai, avand emis un titlu de proprietate in acest sens. Mentionez ca bunica a mai avut un frate, care a ... (vezi toată discuția)