In urma decesului parintilor,nu s-a dezbatut mostenirea imediat.Au trecut de la decesul ultimului parinte(tatal)6 ani.Una din surori ar vrea partea ei de mostenire dintr-un apartament;apartament care a fost achitat in totalitate de fratele meu.Vara trecuta l-a imputernicit sa o reprezinte,,cedandu-i partea ei'',pentru a rezolva actele acestui apartament.In urma unor discutii in contra dictoriu,(certuri)se pare ca s-a razgandit si si-ar vrea,,partea''.Apartamentul se afla in Onesti..,jud Bacau.Intrbarea mea este:ce sorti de izbanda are si cam cat l-ar costa pe fratele meu sa-si definitiveze actele?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Anul trecut sora i-a cedat partea ei fratelui sau? Au facut actele la notar atunci? Daca au facut actele,si sora a renuntat in favoaea fratelui,sora nu mai poate sa faca nimic.
Procura , daca l a imputernicit pe frate, sa o reprezinte la succsiune si la partaj, poate fi revocata de sora dansului. Totodata, atat timp cat succesiunile nu sunt dezbatute, nu se poate definitiva nimic, in urma acestor dezbateri si a unui partaj fiecare mostenitor isi poate valorifica drepturile. Se mai Pune in discutie si daca succesibilii au acceptat expres succesiunea in termen sau daca au acceptat o tacit.
Da, neacceptarea succesiunii in termenul prevazut de lege ar putea sa il ajute insa fara a se vedea actele sunt N posibile variante cu alte N posibile ramificatii, care si ele la randul lor pot genera alte N ramificatii in raport de situatia concreta cazuala si...daca situatia de fapt o permite...
Daca ea a acceptat succesiunea in mod expres fratele nu mai are nicio sansa in instanta...
Nu conteaza pentru instanta faptul ca apartamentul s-a cumparat din banii lui si acum probabil ca isi va pierde o parte din bani...jumatate daca sunt 2 frati...