avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

In urma decesului parintilor,nu s-a dezbatut mostenirea imediat.Au trecut de la decesul ultimului parinte(tatal)6 ani.Una din surori ar vrea partea ei de mostenire dintr-un apartament;apartament care a fost achitat in totalitate de fratele meu.Vara trecuta l-a imputernicit sa o reprezinte,,cedandu-i partea ei'',pentru a rezolva actele acestui apartament.In urma unor discutii in contra dictoriu,(certuri)se pare ca s-a razgandit si si-ar vrea,,partea''.Apartamentul se afla in Onesti..,jud Bacau.Intrbarea mea este:ce sorti de izbanda are si cam cat l-ar costa pe fratele meu sa-si definitiveze actele?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:49, 5 Septembrie 2012
Anul trecut sora i-a cedat partea ei fratelui sau? Au facut actele la notar atunci? Daca au facut actele,si sora a renuntat in favoaea fratelui,sora nu mai poate sa faca nimic.
Depinde ce acte au facut.
Mergeti cu actele sa consultati un avocat pentru a va lamuri.
Procura , daca l a imputernicit pe frate, sa o reprezinte la succsiune si la partaj, poate fi revocata de sora dansului. Totodata, atat timp cat succesiunile nu sunt dezbatute, nu se poate definitiva nimic, in urma acestor dezbateri si a unui partaj fiecare mostenitor isi poate valorifica drepturile. Se mai Pune in discutie si daca succesibilii au acceptat expres succesiunea in termen sau daca au acceptat o tacit.
Da, neacceptarea succesiunii in termenul prevazut de lege ar putea sa il ajute insa fara a se vedea actele sunt N posibile variante cu alte N posibile ramificatii, care si ele la randul lor pot genera alte N ramificatii in raport de situatia concreta cazuala si...daca situatia de fapt o permite...

Daca ea a acceptat succesiunea in mod expres fratele nu mai are nicio sansa in instanta...

Nu conteaza pentru instanta faptul ca apartamentul s-a cumparat din banii lui si acum probabil ca isi va pierde o parte din bani...jumatate daca sunt 2 frati...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezint urmatoarea situatie. sora si frate, plus mama ... a13 a13 Buna ziua. Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi. In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)