avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat din martie 2009...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat din martie 2009...

Buna seara!

Am o nelamurire ce trebuie sa fac cu pasaportul meu care e expirat din martie 2009.Am reusit sa il recuperez acum,dupa 3 ani de la fosta soacra;avand in vedere ca acum se poate circula in Uniunea Europeana doar ci CI,va intreb ce sa fac cu pasaportul?!Il predau la Serviciul Pasapoarte sau il reinoiesc (banuiesc ca pt aceasta intarzaiere voi plati si amenda:().
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: magdutza2010 , utilizator 12:40, 12 Decembrie 2010
parerea mea e ca nu platesti amenda pt ca ai pasaportul expirat,dar ar fi bine sa-l reinoiesti,s-ar putea sa-ti trebuiasca candva.daca esti si lucrezi in strainatate.
Nu plătiți nici o amendă. Dacă veți vrea să-l reînnoiți probabil va trebui să-l predați pe cel expirat. Cred că vă faceți griji degeaba.:) Cu buletinele e problemă, pentru ele ești sancționat dacă nu îl reînnoiești la termen.
il pastrati pana cand si daca veti avea nevoie sa-l inlocuiti
magdutza2010 a scris:

Buna seara!

Am o nelamurire ce trebuie sa fac cu pasaportul meu care e expirat din martie 2009.Am reusit sa il recuperez acum,dupa 3 ani de la fosta soacra;avand in vedere ca acum se poate circula in Uniunea Europeana doar ci CI,va intreb ce sa fac cu pasaportul?!Il predau la Serviciul Pasapoarte sau il reinoiesc (banuiesc ca pt aceasta intarzaiere voi plati si amenda:().
O seara buna!

Nu platiti nicio amenda, daca doriti mergeti si va faceti un nou pasaport .. in cazul preschimbarii pasaportului , solicitantul va prezenta si pasaportul anterior.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.Stiam ca in cazul CI expirate se da amenda si imi era teama sa nu se procedeze la fel si cu pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate damici damici Buna ziua Va rog, as dori sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: Muncesc in Belgia si luna trecuta am fost o saptamana acasa , special pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara - pasaport temporar la consulat dienutza27 dienutza27 as vrea sa stiu daca imi expira buletinul intr-o luna... ma pot duce la ambasada sa mi pot face un pasaport pe un an de zile...nu as vrea sa ma duc acum in ro ... (vezi toată discuția)