avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara - pasaport temporar la consulat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara - pasaport temporar la consulat

as vrea sa stiu daca imi expira buletinul intr-o luna... ma pot duce la ambasada sa mi pot face un pasaport pe un an de zile...nu as vrea sa ma duc acum in ro sa mi reinoiesc buletinul. daca este posibile de ce acte as avea nevoie pt facerea pasaportului?

am uitat sa specific eu sunt in franta
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:18, 22 Octombrie 2015
In principiu, pasapoartele temporare se elibereaza daca se face dovada unei urgente datorita careia nu este timp pentru a obtine un pasaport electronic insa nu cred ca vor refuza.
Informati-va direct la ei, oricum pe site scrie ca trebuie sa va programati:

Incepand cu data de 1 septembrie 2015 depunerea actelor pentru pasapoarte se va face pe baza de programare.

[ link extern ]

Daca nu vor sa va faca va puteti intoarce in tara si cu CI expirata, in caz ca veti calatori cu masina. Doar imbarcarea in avion nu e posibila cu actul de identitate expirat, la frontiere nu puteti avea restrictii de trecere din cauza asta.

Daca totusi aveti emotii, exista varianta titlului de calatorie:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc in germania, am buletinul expirat ... Hreniuc Maria Hreniuc Maria Buna ziua am o intrebare locuiesc in Germania am buletinul expirat de aproape o luna si strebuie sa revin in tara sa il reinoiesc pot calatori cu avionul pana ... (vezi toată discuția)
Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la ... (vezi toată discuția)