avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită fff urgent. executare
Discuție deschisă în Executare silită

fff urgent. executare

buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea:
eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un creditor chirografar pune sechestru pe bunurile gajate si le scoate la licitatie. executorul ma instiinteaza si ma cheama la licitatie in calitate de creditor gajist. este posibil ca suma obtinuta din vanzare sa i se distribuie creditorului chirografar inainte sa ma indestulez eu pe motiv ca eu nu mi-am depus titlul spre executare? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Petrisor , Consilier juridic 12:52, 19 Martie 2008
irbo a scris:

buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea:
eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un creditor chirografar pune sechestru pe bunurile gajate si le scoate la licitatie. executorul ma instiinteaza si ma cheama la licitatie in calitate de creditor gajist. este posibil ca suma obtinuta din vanzare sa i se distribuie creditorului chirografar inainte sa ma indestulez eu pe motiv ca eu nu mi-am depus titlul spre executare? multumesc.

Daca nu-ti depui titlurile pana la data efectuarii distribuirii s-ar putea sa pierzi.:O
Executorul are cunostinta de existenta garantiei reale, altfel nu ar fi comunicat publicatia de vanzare si ar trebui sa tina cont la distribuire
Conf. art 564 Cod p.c. "Daca exista creditori, care, asupra bunului vandut, au drepturi de gaj, ipoteca sau alte drepturi de preferinta conservate, in conditiile prevazute de lege, la distribuirea sumei rezultate din vanzarea bunului, creantele lor vor fi platite inaintea creantelor prev. la art 563 alin 1 lit b- (creante rezultate din salarii, alte datorii asimilate "
Deci pana la eliberarea sau distribuitia sumei de catre executorul judecatoresc trebuie prezentat/depus la executor titlul.
Insa executorul in cazul valorificarii bunurilor grevate de un drept de gaj, ipoteca sau alte drepturi reale este obligat sa incunostiinteze din oficiu pe creditorii in favoarea carora au fost constituie aceste sarcini tocmai pt a putea participa la distributia pretului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost luat in seama de executor bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua....am o mare problema.Aveam de recuperate de la cineva niste bani,am castigat in instanta si s-a ajuns la executarea silita a unui ... (vezi toată discuția)
Despre gaj nicolas25 nicolas25 am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj? mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)