Buna ziua,
Am si o problema legata de actualul meu loc de munca. Ca sa fiu mai explicita, sunt insarcinata in 8luni si jumatate, iar sefii mei m-au chemat sa ma instiinteze ca s-a gasit un potential cumparator al afacerii, drept urmare (ca eu sa nu fiu pusa pe drumuri voi fi nevoita) sa accept intrarea in somaj cu data de 13 dec 2010, in conditiile care data probabila a nasterii este 16 ian 2011.
Intrebarea mea este cum ma afecteaza pe mine acest somaj (in cazul indemnizatiei, a celor doi ani de stat acasa, ce va figura in cartea de munca in aceasta perioada, somaj sau concediu prenatal.
Va rog frumos, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema
pentru ca nu stiu daca sa am incredere in dansii(sefii mei).
Va multumesc.
Pentru a beneficia de concediu de cresterea copilului, nu va afecteaza cu nimic somajul, pentru ca se considera tot stagiu de cotizare asimilat.
In cartea de munca nu mai conteaza ce mai scrie, de la 01.01.2011 vor fi inmanate titularilor, nu mai sunt valabile.
1. Pe perioada cat sunteti in somaj indemnizat puteti beneficia de concediu medical si de concediu de maternitate si apoi de CCC.
2. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din ele.
3. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj.
5. Perioadele de concediu medical (inclusiv cel de maternitate) si perioada de somaj indemnizat sunt perioade asimilate care se iau in calculul celor 12 luni necesare indemnizatiei pentru CCC.