avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Doresc sa ies la pensie anticipata cu incepere de la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Doresc sa ies la pensie anticipata cu incepere de la 01.01.2011!

Am peste 35 de ani de munca, am implinit 55 de ani pe data de 12.11.2010, si vreau sa ies la pensie anticipata cu incepere de la 01.01.2011 Conducerea ministerului imi pune "talpi" pentru toate demersurile, invocand lipsa unor prevederi clare in acest domeniu!
Ce as putea sa fac?
:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:25, 13 Decembrie 2010
Din datele furnizate, nu puteti iesi la pensie anticipata decat dupa anul 2015 luna Noiembrie la virsta de 60 ani, daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala sau pensionare anticipata.
Din datele furnizate este vorba de un barbat.In acest caz pensia anticipata va fi la 60 de ani cu un stagiu total de cotizare de 43 de ani.Pensia anticipata partial va fi tot la 60 de ani,conditia de stagiu fiind deja indeplinita(35). Pensia pentru limita de varsta la 65 de ani,conditia de stagiu fiind deja indeplinita(35).Toate acestea,in conditiile in care nu aveti ani lucrati in fostele grupe superioare de munca I sau II,sau in actualele conditii speciale sau deosebite de munca.O zi buna.
Varstele standard de pensionare si stagiile complete / minime de cotizare difera in functie de sexul dvs. Va rog sa precizati daca sunteti barbat sau femeie, nick-name-ul Giculet nu ajuta.

Ce vreti sa spuneti prin frazele urmatoare?
Conducerea ministerului imi pune "talpi" pentru toate demersurile, invocand lipsa unor prevederi clare in acest domeniu!
Ce as putea sa fac?

In ce domeniu de activitate lucrati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata gabrielastan gabrielastan Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile de pensionare pt. un barbat nascut in 20 decembrie 1961, cu un stagiu de cotizare de 31 ani? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)