maria3000 a scris:
Buna seara tuturor!!!
Va rog frumos sa ma ajutati intr-o alta problema: o societate..se ocupa cu desen arhitectural si structural (banuiesc ca planul constructiei respective?) dar....aceste planuri le trimite la facut in grecia unde are contract cu o firma de acolo. acum i-a venit factura (in engleza) cu suma totala fara tva. nu stie daca cei de acolo sunt inregistrati in scopuri de tva iar el este platitor. ce se intampla in aceasta situatie? nu isi poate deduce tva-ul? eu m-am uitat in C.F. dar sincer....mi-am prins urechile, am inteles cam asa: daca cel de acolo este platitor trebuie sa comunice un cod ca cel de aici sa poata deduce tva, daca nu, cel de aici nu il poate deduce. Va rog frumos sa imi explicati care este adevarul ptr. ca eu cred ca nu am inteles bine ce am citit. dupa mintea mea, daca factura grecilor nu are tva nici el nu il poate deduce......parca e prea simplu.
2- trebuie sa plateasca un anumit impozit ptr. faptul ca prestatorul de servicii este in Grecia? iar m-am uitat in C.F. si nu am gasit nimic referitor la acest aspect sau nu am citit cu atentie sau nu am cautat unde trebuie.
In contractul cu grecii firma lui este beneficiarul direct al serviciilor, deci nu este intermediar intre greci si clientul lui de aici.
Va rog mult de tot sa ma lamuriti ca sunt in ceata rau.:-/
Cu tot respectul datorat,
Maria
Inteleg ca sunteti beneficiarul unor servicii, faptul ca vi s-a emis o factura fara TVA, probabil ati comunicat codul de TVA al firmei - e in regula.
2. impozit la ce sa platiti, nu inteleg.