avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare de drept

Daca am fost condamnat la doua pedepse privative de libertate de cate 5 ani fiecare,acestea contopindu-se printr-o alta sentinta la care s-a adaugat un spor de 10 luni, ramasa definitiva in august 2001, cand as putea sa fac reabilitarea de drept? Mai concret, pedeapsa am executat-o intre iulie 1997-octombrie2001,dupa care a intervenit eliberarea conditionata, pot revenii cu detalii.
Cel mai recent răspuns: cosmin.d , utilizator 16:06, 22 Martie 2008
In Bucuresti eu nu stiu ca instantele sa fie ingaduitoare daca prejudiciul este mare.
Pentru unii care nu au prejudiciu mare se mai poate discuta, dar altfel... nu este cum spuneti si eu in general ma feresc de cereri de reabilitare daca nu le cotez cu sanse mari.
Se supara fostii condamnati pe mine si nu e bine...

A fost o persoana pe care nu am asistat-o si i-a respins cererea pentru ca nu a achitat cheltuielile judiciare de 200 lei.
Si acum este recidivist ( l-am aparat intr-un recurs pe emitere mandat).

avocat Claudiu Lascoschi
Sentinta ramasa definitiva in 2001 este o sentinta de contopire. Ma intreb, in chip firesc, ce se va intampla cu aceste sentinte in cazier? Pentru ca, aici vor aparea trei sentinte penale: doua de condamnare si una de contopire. Reabilitam condamnatul in raport de ce sentinte Cele doua de condamnare sau cea de contopire?:-/
Pai tu pentru care crezi?
In cazier nu apare sentinta de contopire. Apar cele doa condamnari care le-am avut si datele cand au ramas definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 3 ani si 9 luni cu executare- cand ma pot reabilita ? tina_gemeni tina_gemeni cineva a executat 2 ani si 6 luni dintr-o pedeapsa de 3 ani si 9 luni. Cind se reabiliteaza si cum, ca sa se angajeze? (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar Agnes25 Agnes25 In cat timp de la terminarea pedepsei se poate cere reabilitarea cazierului judiciar si care ar fi pasii de urmat pentru asta? Mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Ajutor cazier. darksideliar darksideliar salutare. in cazierul meu exista doua condamnari una in anul 2007 si una in anul 2010. Prima este de 3ani jumate si a doua de 4ani si 3 luni ambele cu ... (vezi toată discuția)