Am 2 copii majori,din 2 casnicii.Celui mai mare as vrea sa-i donez un apartament al carui proprietara sunt impreuna cu cel de-al doilea sot.Sotul nu se opune cu conditia ca donatarul sa dea o declaratie in fata notarului ca in cazul decesului meu toate bunurile pe care le voi avea la acea data sa fie mostenite de cel de-al doilea copil.
Intrebari:
1.Aceasta declaratie notariala poate fi atacata de cel de-al doilea copil?
2.Primul copil poate sa nu respecte declaratia data si sa se inscrie la masa succesorala?
3.Cum ar trebui sa procedez ca ambii copii sa fie protejati si,totodata,sa respecte vointa mea.
Va multumesc.
In primul rand, daca faceti donatie, cel de-al doilea copil poate solicita dupa deschiderea succesiunii (adica dupa deces-ul dvs.) raportul donatiilor (adica se aduce la partaj si bunul donat, se face evaluarea, se stabileste cat ar trebui sa revina fiecaruia si eventual cel care primise donatia va da eventual o despagubire celuilalt copil).
In plus, declaratia despre care vorbiti dvs. este nula absolut.
Solutia cea mai sigura este cea depre care v-a vorbit consultantul de mai sus.
Donatie imobil
helena76
Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte ... (vezi toată discuția)
Donatie bunuri imobile
OIL
sunt vaduva si am doi copii casatoriti
as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate
ciprinel
Buna seara.Bunicii mei cand au fost in viata au facut act de vanz.-cump.pe casa a doi copii din cei patru .intrebarea mea este daca unul din acei 2 frati cu ... (vezi toată discuția)