Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte de identitate a mamei nepotului,respectiv fiicei bunicilor.Numai ca mama si tatăl nepotului nu vor sa dea aceste copii.se poate rezolva si fără aceste copii?
Buna seara
Daca nepotul este minor acceptul il dau parintii, daca este major, nu are niciun sens solicitarea notarului daca ambii donatori traiesc!
Donatarul, nepotul, trebuie sa aiba capacitatea de a primi cu titlu gratuit. In cazul in care donatarul este minor sau interzis, acesta poate accepta valabil donatia prin parinti sau prin tutore, precum si prin oricare din ascendentii sai, chiar daca respectivul ascendent nu are calitatea de tutore.
Buna seara,
Mergeti la alt notar si solicitati sa se respecte si prevederile art. 30 din legea 17/2000 sau sa se prezinte de catre donatori certificate medico legale care sa atesste capacitatea totala mentala.
Notarul a gandit el, dar nu a explicat poate. Mama copilului (tatal nu ne intereseaza) doreste sa se realizeze aceasta donatie?
In functie de cat de solid doriti sa fie actul si de ce alte bunuri vor avea bunicii la momentul mortii fiecaruia, ar putea conta acceptul mamei sau nu. De aici, probabil, si nevoia de CI.
Se poate si fara, dar vorbiti cu notarul care v-a solicitat asta si intrebati de ce.
Intr-adevăr,notarul nu a explicat de ce sunt necesare aceste documente.Bunicii sunt in deplinatatea facultatilor mintale,mama nepotului are probleme neuro-psihice,cel care se opune in a da documentele(in copie),este tatăl nepotului.Astazi,bunicii au discutat cu notarul care le-a explicat ca va rezolva situatia prin Arhivele Statului(banuiesc ca se refera la copia certificatului de nastere).Iar tatăl se opune din reavointa.
Mostenire
abeonasibylla
Buna ziua,
Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)