avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare act donatie

Buna ziua,

Intre bunicii mei, eu si mama mea s-a incheiat un contract de donatie cu privire la un apartament aflat in proprieteatea bunicilor.
In acest contract este prevazut dreputl lor de uzufruct viager, daca asta e relevant.
As vrea sa stiu daca se poate modifica acest act pentru a ma include doar pe mine( nepotul lor ) ca beneficiar al apartamentului dupa moartea lor si daca da, o aproximatie de taxa.
Multumesc
Ce v-au donat bunicii, ramane bun donat. Din ce ziceti i-au donat si mamei o cota. Mama daca vrea, va poate dona sau vinde cota ei.
Da, raportul e 50/50 eu si mama mea.
Bunicii vor sa o scoata pe mama acum de pe act si sa ma lase doar pe mine. E posibil asa ceva , eu asta intrebam ?
Nu stim, depinde si de ce vrea mama. Sigur e donatie? Caci atunci sunteti proprietari inca de la incheierea actului, nu dupa deces...

Oameni buni, incercati sa intelegeti ce acte incheiati...
Foarte sigur este donatie, stiu ce am semnat. Stiu ca suntem proprietari de la incheierea actului, vreau sa stiu daca se mai poate modifica actul de donatie incat sa fiu eu singurul proprietar. Vointa mamei e irelevanta, sunt probleme in familie si bunicii mei vor sa o scoata de pe act.
In teorie, fiind proprietari acum nu stiu daca se mai poate face ceva, dar merita intrebat.

Acordul de vointa al mamei e singurul relevant, dansa fiind proprietar pe cota ei. Daca vrea sa va doneze, veti fi singurul proprietar.
Daca nu va puneti de acord cu transmierea proprietatii, cereti in instanta iesirea din indiviziune, sa va fie atribuit imobilul si sa ii platiti sulta.
Daca mama le-a adus injuririi grave, i-a lasat fara ajutor, a atentat la viata lor..bunicii pot cere revocarea donatiei catre mama in instanta.

Alte discuții în legătură

Donatie imobil helena76 helena76 Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte ... (vezi toată discuția)
Act donatie locuinta mama-fiica Miniki Miniki Buna ziua ! Mama doreste sa imi faca act de donatie pentru locuinta a carei proprietara este (presata fiind de catre bunici si de catre fratele sau/unchiul ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)