avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie locuinta mama-fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie locuinta mama-fiica

Buna ziua ! Mama doreste sa imi faca act de donatie pentru locuinta a carei proprietara este (presata fiind de catre bunici si de catre fratele sau/unchiul meu). Apartamentul l-a cumparat cu ajutorul bunicilor. Relatiile dintre mine si mama mea nu sunt intotdeauna dintre cele mai bune, iar mama mea este o persoana foarte influentabila. Tatal meu a murit de f multi ani si nu am frati sau surori. Asadar, as fi unica mostenitoare a mamei mele, dar bunicii mei insista sa urgentam cu acest act de donatie ca ei sa fie linistiti ca - atunci cand ei nu vor mai fi - mama nu va putea sa ma dea afara din casa, influentata fiind de alte persoane/prietene.(e putin mai complicat, dar nu conteaza in aceste detalii).
Mama a locuit dintotdeauna cu bunicii, iar eu in apartamentul al carei proprietara este mama. Acum 3 ani bunicii i-au facut act de v-c pentru apartamentul lor si bunicii regreta ca nu AM ACCEPTAT sa merg eu cu ei la notar sa mi-l treaca mie pe nume, pentru ca am avut dintotdeauna grija de ei. Deci mama are 2 locuinte acum.
Intrebare: in ce conditii va putea mama sa rezilieze acest act de donatie? se poate specifica o clauza anume care sa ma puna la "adapost" ?
Va multumesc pentru atentie si anticipat pentru sprijin !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:52, 3 Ianuarie 2014
Donaatia nu se poate revoca decat pe cale judecatoreasca si in anumite situatii si anume atentat la viata donatorului, refuzul donatarului de a oferi alimente donatorului cazut in nevoie si neexecutarea sarcinilor donatiei daca donatia s a facut cu sarcina.
Multumesc pentru raspuns. Se poate intocmi acest act de donatie fara niciun fel de sarcini, obligatii ? Ma simt obligata sa ma justific : NU ca nu as ajuta-o pe mama mea la nevoie... dimpotriva (eu o iubesc pe ea, mai mult decat ea pe mine)!! orice, oricum ar fi... nu as putea sa nu o ajut cat pot de mult... dar pentru a nu avea ea nicio clauza de care sa se ''agate'' . Numai bine va doresc !
Sigur ca puteti.
Sa inteleg ca un astfel de contract de donatie, care nu implica niciun fel de obligatii sau sarcini nu se mai poate rezilia, anula ?
Daca citeati cu atentie ce am scris prima data era bine......donatia se poate revoca daca dvs ca donatar ati atentat la viata donatorului sau ati refuzat sa i dati alimente cand acesta avea nevoie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donatie mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am act de donatie pe un teren, facut de catre mama mea. Nu am clauze. Am vrut sa vand acel teren pentru a imi achizitiona o locuinta dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Contestare act de donatie Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la posibilitatea ca un act de donatie sa fie contestat. Suntem 2 frati, iar parintii mei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Donatie allexs96 allexs96 Buna seara, vin cu urmatoare situatie, in anul 2007, am donat un imobil, propietate personala, nefiind casatorit si neavand copii, catre unchiul meu, fara nici ... (vezi toată discuția)