avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Bunicii vor sa doneze unui nepot imobilul,in posesia caruia sa intre dupa moartea lor.Notarul a solicitat bunicilor copie dupa certificatul de nastere si carte de identitate a mamei nepotului,respectiv fiicei bunicilor.Numai ca mama si tatăl nepotului nu vor sa dea aceste copii.se poate rezolva si fără aceste copii?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:31, 11 Mai 2017
Tatal se opune din rea vointa deoarece in cazul decesului socrilor acestia ar fi mosteniti de catre sotie iar in cazul decesului sotiei ar beneficia de 1/4 din cota sotiei. Daca socrii doneaza nepotului, tatal nu va mai mosteni nimic.
Nu înțeleg ce zice notarul că rezolvă.
Și nici ce caută pe unde zice că s-ar apuca de umblat :-/

1. Dacă actul ce se dorește a fi încheiat este un act de donație, atunci nu ajută nici consimțământul mamei lui Stefan cel Mare! (fiindcă în cazul donației directe nu mai este nimic de presupus: este și basta).

2. Dacă actul ce se dorește a fi încheiat nu este un act de donație, ci un alt act cu titlu oneros, care riscă a fi prezumat donație, atunci ar fi UTIL (nu obligatoriu) consimțământul la înstrăinare al fiicei bunicilor (mama din speță) descendenta în favoarea căreia operează prezumția de donație.

În acest caz:
- fie consimte și atunci își aduce și actele necesare
- fie nu consimte și atunci lipsa nu poate fi înlocuită cu nicio hărtie cautată pe te miri unde.

Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act donatie FlorinO FlorinO Buna ziua, Intre bunicii mei, eu si mama mea s-a incheiat un contract de donatie cu privire la un apartament aflat in proprieteatea bunicilor. In acest ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu acordul fratilor vivipanait vivipanait suntem 5 frati. vreau sa inchei un contract de intretinere cu parintii sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru ca eu am grija de ei. ... (vezi toată discuția)