avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ies la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ies la pensie?

Sunt nascuta pe : 26.01.1953 , vechimea in munca este de 32 de ani, aj dori si eu sa stiu cand pot sa ies la pensie de varsta.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:56, 12 Decembrie 2010
Limita de varsta la 59 ani si 4 luni(mai 2012)daca nu ati lucrat in grupele superioare de munca I sau II.O seara buna.
1. Conform Legii 19/2000 puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu luna mai 2012, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 4 luni;
- pensie anticipata partiala incepand cu luna mai 2007, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 4 luni.

2. Dar pana atunci va intra in vigoare noua lege a pensiilor in care se pare ca varsta standard de pensionare a femeilor se va mari, la fel si stagiul complet de cotizare.
3. Reveniti cand va aparea noua lege in M.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ies la pensie? marcurodica marcurodica nascuta la 18.02.1953 am 34 de ani cotizare si doi copiii (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)