avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 5,5% aplicata din nou pensiilor !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

5,5% aplicata din nou pensiilor !

Tata a platit o viata...si taxe si impozite (ca orice persoana care a reusit sa ajunga la pensie decent!) si a ajuns la pensia maxima de ~1.190 Ron .
Mama a fost casnica, are diabet insulino-dependent, a luat 2 ani o pensie de handicap de 230 Ron (care a fost redusa la 30Ron cand a devenit permanenta si nu am mai intocmit dosar de re-evaluare).
Deci in total ei ajung la 1.220 Ron !
Intrebare : Se mai aplica aceasta cota pensiei , daca ei sunt doi pe aceasta valoare, nu ar fi logic sa se imparta si sa nu treaca de fabuloasa bariera impusa ?
Ce acte ar trebui completate si unde trebuiesc depuse pentru a justifica acest lucru , in cazul in care este valabila supozitia mea ?
Pentru a contesta o pensie de handicap ce nu justifica suma redusa unde ar trebui sa depun actele?
Va multumesc frumos tuturor celor ce ma vor ajuta cu un sfat oricat de mic !
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
GRIGORE V.Ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:41, 12 Decembrie 2010
1. Nu exista pensie de handicap. Ori pensie de invaliditate ori indemnizatie de handicap. Cred ca este vorba de indemnizatie de handicap. Va adresati Agentiei pentru Persoane cu handicap.
2. Contributia de 5,5% pentru sanatate se aplica fiecarei pensii in parte nu pe media pe cap de om in familie. Supozitia dvs. nu este prevazuta in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj și pensie alimentara Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, Soția mea vrea sa divorțeze, avem un copil de 5 ani, oare sa am șanse sa rămână copilul la mine dacă o sa merg în instanță, țin sa ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare dupa accident adriana_sirbu adriana_sirbu Buna ziua! In anul 2008 am avut un accident in urma caruia am fost internata in serviciul de urgenta. Am fost transferata in sectia de chirurgie ... (vezi toată discuția)