avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata spitalizare dupa accident
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata spitalizare dupa accident

Buna ziua!
In anul 2008 am avut un accident in urma caruia am fost internata in serviciul de urgenta. Am fost transferata in sectia de chirurgie maxilo-faciala unde am stat 4 zile. Nu mi s-a cerut asigurare sau alte acte care sa adevereasca asigurarea mea.
Abia azi am primit o adresa prin care mi se cere plata a aproximativ 900 Ron pentru acele zile de spitalizare.
Eu nu am facut plangere la politie pentru sanctionarea vinovatului de accident.Eu sunt diabetica insulino-dependenta, cu pensie de handicap, deci , implicit sunt asigurata.
Intrebarea mea este: trebuie sa platesc acesti bani?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:03, 30 Iulie 2011
1. Cine v-a solicitat plata spitalizarii din anul 2008,unitatea sanitara la care ati fost internata,sau Casa de sanatate?

2.Ce statut aveati in anul 2008 la momentul internarii,erati tot pensionara de invaliditate?Erati in evidenta cu afectiunea despre care pomeniti?

Politia nu a deschis nici-o ancheta, sau s-a tinut cont ca v-ati inteles cu autorul faptei?
In cazul acesta sunteti obligata sa platiti acei 900 lei, deoarece internarile din accidente rutiere nu intra in asigurarile de sanatate.
Daca se face dovada ca la data inernarii doamna avea calitate de asigurat.nu trebuie sa suporte cheltuielile de spitalizare(cele 4,caci urgenta nu se include aici).
Daca insa nu avea aceasta calitate,va trebui sa suporte cheltuiala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca mrl mrl se considera accident la locul de munca cand esti agresta fizic de un client si detii un certificat medico-legal, constatare de la cabinet stoma si de la ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in germania fasolica fasolica Buna seara! V-as ruga sa ma lamuriti in problema pe care o am !. Sotul meu a plecat la lucru in germania , cu contract de munca, in luna august pentru o ... (vezi toată discuția)
Spitalizare de urgenta bebibebo bebibebo Buna ziua. Am fost internat la urgenta, luni 3.10.2011, la Spitalul Universitar. In urma investigatiilor realizate in acea noapte a reiesit ca trebuie sa fiu ... (vezi toată discuția)