avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... spitalizare de urgenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

spitalizare de urgenta

Buna ziua. Am fost internat la urgenta, luni 3.10.2011, la Spitalul Universitar. In urma investigatiilor realizate in acea noapte a reiesit ca trebuie sa fiu operat. Am fost tinut pana vineri, 07.10.2011 internat, deoarece medicul nu putea sa ia o decizie in ce ma priveste, fiind un caz destul de grav. Vineri, 07.10, am fost operat, la fel , in regim de urgenta. Am stat apoi internat dupa operatie sub supraveghere medicala pana pe data de 12.10.2011.
Mentionez faptul ca, din aprilie 2010 lucrez in Republica Moldova. Din acest motiv darile catre CAS nu au fost platite, eu avand asigurare medicala in statul mentionat mai sus, unde si lucrez. Incepand din luna iunie 2011 am asigurare privata de viata care are incluseinterventii chirurgicale cu spitalizare plus alte clauze.
Problema mea este urmatoarea: in momentul in care am fost externat cei de la spital mi-au cerut o dovada ca platesc darile catre CAS, altfel nu-mi vor da biletul de internare si externare si ma vor obliga sa platesc spitalizarea, interventia chirurgicala precum si tratamentul. Este posibil asa ceva daca eu am fost internat in regim de urgenta si operat in acelasi regim? (nu am mers eu de buna-voie cu trimitere de la medicul de familie sau cu programare).
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:39, 15 Octombrie 2011
1. Este posibil,atata timp cat dvs.nu sunteti platitor in RO de asigurari sociale de sanatate,nu puteti beneficia decat de PACHETUL MINIMAL DE SERVICII MEDICALE - ACORDAT PERSOANELOR NEASIGURATE ,care include printre altele si serviciile medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala.
Asta inseamna ca prezentandu-va in urgenta la spital,ati fost consultat,investigat si vi s-a stabilit un diagnostic.fara plata acestor servicii.
Ce a urmat mai departe,adica tratamente medicale si chirurgicale(interventia chirurgicala) , ingrijirea, recuperarea, medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale, cazare si masa vor trebui platite,acestea neincluzandu-se in acest pachet minimal de servicii medicale despre care v-am vorbit.


2.Asigurarea privata despre care pomeneati dvs.nu va permite sa beneficiati de serviciile medicale incluse decat in anumite unitati medicale private,care sunt nominalizate in asigurare
si nu in spitalele de stat aflate in contract cu Casele de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea situatie.am o prietena care ... niko2021 niko2021 buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea situatie.am o prietena care este neasigurata medical ,este in urgenta la un spital din Brăila a fost luata de salvare ,ea ... (vezi toată discuția)
Sanatate anto_riana anto_riana buna.muncesc in italia dar fara acte.am o problema de sanatate ,sufar de hiperhidroza ,transpir f tare sub brat , am facut diferite tratamente f scumpe dar ... (vezi toată discuția)
Spitalizare persoana neasigurata motanu_incaltat motanu_incaltat Buna ziua, Situatia in care ma aflu e urmatoarea : tatal meu a devenit alcoolic in urma cu mai multi ani in urma unor evenimente familiale nefericite, acum ... (vezi toată discuția)