avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pensie alimentara

o intrebare am si eu
maine am proces pentru pensie alimentara. neavand un loce de munca nu am putut plati lunar pensia . am depus la cec suma de 30 mil anul acesta in februarie si luna trecuta am mai trimis prin mandat postal 10 mil.
pensia alimentara trebuia platita din 2008. neavand un loc de munca de cand m-am despartit de sotie nu am avut cum sa platesc.
problema este ca cei de la cec au spus ca nu poate sa imi dea o dovada ceva la mana si ca se poate da doar prin tribunal.
ce se poate intampla in situatia asta , rog mult de tot un raspuns
Solicitati instantei de judecata sa trimita o adresa catre CEC prin care sa ceara sa trimita inscrisurile doveditoare.

andymaurul
subiectul topicului tine de dreptul penal respectiv art. 305 Cod pen. am sa-l mut in sectiune potrivita dupa ce va raspund

copii au prostul obicei de a cere de mancare ori de cate ori le este foame fara sa inteleaga ca parintii nu au loc de munca si ca:
"neavand un loc de munca de cand m-am despartit de sotie nu am avut cum sa platesc."

V-ati intrebat cine i-a dat de mancare copilului d-voastra in perioada 2008-februarie 2010 ? Nu? Destul de rau!
Puteti cere ca instanta sa solicite catre CEC-Bank dovada ca ati depus 3000 lei pentru minor ca intretinere.
ma scuzati din nou.
in tot acest timp copilul la fiecare sfarsit de saptamana l-am luat si ori de cate ori a avut nevoie de ceva am cumparat copilului. de ex hainute , pe scurt doresc sa spun ca nu am neglijat copilul . problema este ca nu am avut un venit sa pot plati pensia alimentara . de cate ori a vrut ceva sau a dorit un lucru am facut tot posibilul , am luat pe datorie , etc si am dat copilului ce a avut nevoie
Aratati si dovediti prin martori instantei de judecata cele relatate.

andymaurul
copii au prostul obicei de a cere de mancare ori de cate ori le este foame fara sa inteleaga ca parintii nu au loc de munca :
Foarte buna observatie.

Totusi , in ce priveste cazul concret al userului , problema care se pune este urmatoarea .

Este posibil ca instanta sa considere ca fapta nu intruneste elementele constituitve ale infractiunii sub aspectul laturii subiective , avand in vedere ca userul a ramas fara mijloacele materiale necesare platii pensiei , fiind somer .
Totusi , instanta va avea in vedere daca acesta a fost de buna sau de rea credinta , pentru a lua o astfel de hotarare. In practica s-a considerat ca nu se retine infractiunea daca inculpatul a fost somer , in aceata perioada , si cu toate ca depus toate diligentele necesare cu buna credinta , nu si-a putut gasi un loc de munca , si demonstreaza ca a platit cel putin partial in limita posibilitatilor sale reale o parte din pensie.
Cu totul alta este situatia , dupa cum a statuat Inalta Curte de Justitie si Casatie , cand inculpatul este apt (capabil)de munca , dar cu rea credinta nu presteaza o activitate pentru a dobandi veniturile din care sa achite obligatia de intretinere,In acest caz infractiunea de abandon de familie se va retine .
Puteti insa beneficia de suspendarea conditionata a executarii pedepsei , in caz de condamnare , daca pana la momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti va indepliniti in totalitate obligatiile de plata (restante +actuale)

Alte discuții în legătură

Executare silita myrama_v myrama_v am de recuperat de la tatal copilului pensia alimentara pe mai multi ani.am titlu executoriu dar el nu are loc de munca ce pot sa fac? multuesc (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie ClaudiuVRB ClaudiuVRB Buna ziua. Se poate considera abandon de familie in acest caz?: Soț, soție divorțați in 1999 copilul ramane cu mama. In 2005 soțul ... (vezi toată discuția)