am un imobil dobandit prin contract de habiatie viagera si vreau sa il dau la schimb cu un alt imobil de valoare mai mica,iar cel cu carte fac schimb sa preia toate clauzele din contractul de habiatie viagera(cei aflati in" intretinere sunt de acord) o data cu imobilul.ce ma sfatuiti sa fac un contract de schimb sau de vanzare-cumparare
Nu cred ca puteti sa dispuneti prin vanzare sau schimb de imobilul pentru care aveti doar drept de abitatie.
In principiu acest lucru nu este posibil .
...schimbul va protejaza mai bine intrucat daca din diverse motive cei cu care faceti schimbul nu sunt adevarat proprietari si asta se constata ulterior schimbului daca faceti 2 vanzari dumneavoastra ramaneti cu bunul dat si impotriva lor va puteti indrepta numai pt pretul care scrie in contract ca l-ati platit...pret pe care nu e sigur ca o sa-l mai recuperati...in schimb, daca faceti schimbul ca sa zic asa, anularea dr de proprietate cu privire la un bun atrage si anularea contr de schimb astfel incat redeveniti proprietar...
Uzufruct
aandrra
speta:
contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)