avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

Buna seara. As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In legatura cu taxa de poluare, daca se mai poate recupera de la stat in conditiile actuale. Situatia mea ar fi urmatoarea: am achizitionat un autoturism dintr-un stat membru UE in anul 2009, am platit taxa de inmatriculare de curand, acum aproximativ 2 saptamani si ma intereseaza sa aflu daca exista sansa se castig un eventual proces impotriva statului.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 08:03, 15 Decembrie 2010
Formulati actiune la tribunal, dar va trebui sa urmati si procedura prealabila.
Formulati actiune la tribunal, dar va trebui sa urmati si procedura prealabila

Da , dar intrebarea ramane , se mai admit in ultima vreme astfel de cereri ?
.
Da, asta m-ar interesa, daca se mai admit cereri in ultima vreme si daca as indeplini conditiile pentru a incepe un asemenea proces. Procedura prealabila am inteles ca ar consta in depunerea unei contestatii la administratia financiara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie pe care s-o depun, este destul de urgent.
As mai avea o alta intrebare si anume unde se depune aceasta contestatie, cumva la organul care a emis decizia de calcul? la un organ superior? Mentionez faptul ca am domiciliul in Bucuresti.

Va multumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat.
Formulati contestatia la organul administrativ fiscal care a emis decizia de calcul a taxei de poluare si depuneti-o la ei in termen de 30 de zile de cand aceasta a fost emisa.

Asteptati apoi raspunsul ( care va fi negativ) si dupa aceasta va adresati instantei de judecata. Daca dosarul este complet si actiunea este redactata corespunzator, aveti sanse maxime de castig.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
castigi 100%

Alte discuții în legătură

Taxa poluare, obligatia de a face, procedura prealabila? MoniMi MoniMi In cazul in care se solicita instantei obligarea la inmatricularea masinii fara taxa pe poluare, mai este necesara parcurgerea procedurii prealabile? Dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto aandrra aandrra stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)