avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcari imobil constructie noua
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcari imobil constructie noua

Buna ziua,

m-ar interesa sa stiu care este nr. minim de parcari, care trebuie asigurat pentru un imobil nou (ex. 7 etaje).Exista vreo lege?
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:02, 15 Decembrie 2010
Ar trebui sa existe legisltie care sa oblige la corelarea numarului de imobile, de familii sau de masini inregistrate, cu locurile de parcare, dar nu exista.
Astazi se dadea public situatia din cateva orase ale tarii unde locurile de parcare reprezentau 20-40% din numarul masinilor care sunt inregistrate si pentru care primariile incaseaza impozite.
Dar, acum, din ce in ce mai multi dezvoltatori, cand prezinta oferta de contractare a apartamentelor, prevad si loc de parcare pentru fiecare apartament. Sigur ca acestea cresc binisor pretul apartamentului.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Adriantot, moderator
Exista regulamentul general de urbanism in care sunt trecute minimul de locuri de parcare. Reglemetarile acestuia pot fi modificate (mai drastic) prin Planul Urbanistic General al localitatii.
Cum nu ati mentionat localitatea si tipul cladirii va voi spune ce scrie in regulament la cladiri de locuinte - cate un loc de parcare la 2-10 apartamente in locuinte colective cu acces si lot in comun.
Bucurestiul are reguli mai stricte, din cate imi aduc aminte (nu am timp sa ma uit acum) acum era 1 loc la ap cu S<100mp si 2 la cel peste 100mp.
Pentru imobile comerciale depinde de suprafata - 1loc/40mp pt complex cu S>2000mp pana la 1loc/200mp pentru unitati cu S<400mp.

Pentru mai multe informatii va recomand sa studiati Regulamentul general de urbanism aprobat prin Hotararea 525/27 iunie 1996 si PUG-ul localitatii respective
Este vorba de Bragadiru, jud. Ilfov, bloc de locuinte.
Va trebui sa va informati la primarie - solicitati un extras din PUG cu privire la aceasta informatie. PUG-ul unei localitati este informatie publica, aveti dreptul la ea. PUG-ul Bucurestiului este online pe site-ul primariei, la Bragadiru ma indoiesc ca il veti gasi in alta parte decat intr-un dosar din primarie.
Altfel minimul legal este cel mentionat inainte - 1 loc de parcare la 2-10 apartamente conf. regulamentului general de urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare in bloc nou Mada_Strumph Mada_Strumph Buna seara. Am cumparat un apartament intr-un complex cu 4 scari si un total de 32 de apartamente cu maxim 20 de locuri de parcare. Are voie dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Parcari insuficiente blocuri noi adina67 adina67 ce se poate face daca dezvoltatorul nu a prevazut locuri suficiente (vezi toată discuția)
Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de parcare gratuite? dacă da, conform cărei legi? marinescul marinescul Buna ziua, Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am ... (vezi toată discuția)