As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a-mi infiinta un PFA in domeniul advertising-ului, reclame, flyere si activitati similare, neplatitor de TVA.
Am inteles ca nu costa mai mult de 200-400 lei infiinatarea si trebuie sa mai platesc asigurarea de sananate 5,5%.Am diploma de absolvire colegiu de informatica+atestat, si diploma de masterat la facultate de relatii internationale?Pot fi folosite ca si atestat pentru desfasurarea activitatii?
Ce calitate trebuie sa am in PFA pentru a plati taxe cat mai putine?
Sunt anumite taxe obligatorii anuale?
Daca am activitate/incasari doar 3-4 luni pe an trebuie sa platesc ceva si pentru celelalte luni inactive?
Trebuie sa tin contabiliatea in vreun fel? Trebuie sa am registru? Chitantier?
Am cautat prin posturile anterioare dar nu am gasit nimic pe acest profil.
Multumesc mult pentru sugestii.
puteti folosi diploma pentru inregistrare ca si PFA , taxe mai putine depinde ce intelegi prin asta e in functie de venitul care il obtineti respectiv cheltuieli in scopul activitatii, pentru perioada in care nu obtineti venituri nu trebuie sa platiti, ca si obligatii declarative in conditiile in care sunteti PFA depinde daca aveti sau nu contract de munca(adica sunteti salariat undeva)? contabilitatea trebuie sa o tineti ca evidenta , registrul jurnal de incasari si plati, registru inventar, binenteles daca facturati emiteti si chitanta pentru sumele incasate ,este aceeasi pentru toate activitatile independente cu mici exceptii dar pentru obiectul dvs de activitate nu sunt exceptii, regula generala de tinere a contabilitatii in partida simpla e valabila!