avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune/mostenire

Bunicul si bunica mea (sot si sotie) au murit acum cativa ani si nu s-a facut succesiunea. Tatal meu a murit anul acesta. Pentru a face succesiunea dupa tatal meu , trebuie mai intai sa facem succesiunea dupa bunic. Eu pot cere deschiderea procedurii succesorale , dupa bunicul, nepoata fiind , in conditiile in care tatal meu este mort, el mai avand doi frati in viata?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:35, 13 Decembrie 2010
puteti veni la succesiune prin reprezentare.
mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii dupa defuncti .
apoi solicitati dezbaterea concomitenta a celor doua succesiuni .
Multumesc.
puteti cere dezbaterea mostenirii intrucat aveti vocatie succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)